Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Dansen en muziek met ouderen Vreugdehof

Woonzorgcentrum Vreugdehof

1 mei 2021
De Klencke 111, 1083 HH Amsterdam
13:15 - 16:00
Ouderen
3/3

Activiteit

Let op: Bij de onderstaande activiteit ben je als vrijwilligers verplicht een mondkapje te dragen, zorg dan ook dat je deze meeneemt.


Houd jij ook zo van dansen en muziek? Lees dan snel verder! Elke laatste zaterdag van de maand wordt een Biodanza-middag georganiseerd bij de Vreugdehof. Biodanza richt zich op zelfontplooiing en het verhogen van de levenskwaliteit door middel van dans, muziek en groepservaringen. De ouderen genieten zichtbaar van deze muzikale dansmiddag en jij kan helpen om hen een gezellige dag te bezorgen! Als vrijwilliger help je eerst om de ouderen op te halen van hun woning. Natuurlijk krijg je hierbij hulp van een vaste medewerker. Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd leggen de vaste medewerkers graag aan je uit hoe het werkt. Tijdens de activiteit help je de ouderen en kan je gezellig een dansje mee doen! De ouderen vinden het ook heel fijn als je een praatje met ze maakt. Iedereen kan als vrijwilliger met deze activiteit mee doen en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & Impact

Vreugdehof is een woonzorgcentrum voor ouderen in Amsterdam Zuid. De Vreugdehof stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Wil je meehelpen met deze activiteit? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen