Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Digitaal Café NL: Help vluchtelingen en nieuwkomers met Nederlands leren

Café NL (in Leeszaal West)

5 juni 2021
Zoom, @ home Rotterdam
14:00 - 15:15
Migranten
0/2

Activiteit

Vind je het leuk om mensen te helpen met het oefenen van Nederlands? Café NL is een laagdrempelige en informele activiteit voor nieuwe Nederlanders en iedereen die het leuk vindt met hen het gesprek aan te gaan. Alles staat in het teken van conversatie: het oefenen van de Nederlandse taal en elkaar leren kennen. Wat kan je verwachten? Verrassende verhalen, leuke contacten, koffie en thee, inspirerende ideeën, culturele uitwisseling, wereldwijsheden, exotische recepten, vernieuwende visies en meer. Elke dinsdag- en zaterdagmiddag kan je als vrijwilliger meedoen. Volg de link voor meer informatie over Café NL.

Sinds de lockdown kan het Café niet meer op de fysieke manier doorgaan, dus daarom nu een Digitaal Café NL!

Doelgroep & impact

Iedereen die wil oefenen met de Nederlandse taal is welkom bij Café NL. De deelnemers komen veelal uit Syrië en Eritrea, maar er komen ook mensen uit Europa en andere delen van de wereld. Per bijeenkomst zijn er gemiddeld 10 tot 20 deelnemers aanwezig.  Zij volgen reguliere taalcursussen, maar willen daarbuiten graag het geleerde in de praktijk brengen. Dat is niet altijd even makkelijk, op straat of in de supermarkt. Café NL biedt hiervoor een uitkomst en brengt de cursisten op informele wijze samen met geïnteresseerde stadsgenoten. 

Locatie

Je neemt deel vanuit je eigen huis. Stuur van te voren even een mailtje naar de contactpersoon van Café NL voor de Zoom-link en je kan erbij zijn (deze informatie ontvang je in de bevestigingsmail). 

Help je mee?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen