Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Digitaal speluur met mensen met een beperking

Abrona

25 juni 2020
Videobellen, via Jitsi
13:45 - 15:00
Mensen met een beperking
3/3

Activiteit

Help jij de cliënten van Abrona en zorg jij voor plezier op hun saaie Corona-thuisblijf-dagen? Ze hebben heel veel zin om met jou digitaal spelletjes te spelen! Lees maar wat ze hierover te zeggen hebben: “Wij houden van spelletjes, jij ook? Wij zijn 7 cliënten met een matige verstandelijke beperking en zijn tussen de 30 en 40 jaar oud. We kunnen niet allemaal lezen en schijven, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Onze begeleider die ook aanwezig is lost dit op. Wat wij leuk vinden om te doen zijn bijvoorbeeld woord-raadspelletjes of uitbeeld-spelletjes. We vinden het leuk als we al spelend kunnen vertellen over onze hobby’s en interesses. Nu we door corona de hele dag thuis zitten lijkt het ons superleuk als we met jou digitaal contact hebben en dat jij met ons meedoet met een spelletje!”

Vandaag kun je de cliënten helpen door met hen te videobellen en 30 seconds en uitbeeld-spelletjes te spelen. De spellen worden begeleid door NL Cares en ook de begeleiding van de cliënten is aanwezig. Beeld jij een van de woorden zo goed uit dat de cliënten raden wat je bedoelt? En ben je net zo goed in het raden van het woord dat de cliënt omschrijft of uitbeeld? Vandaag ga je dat ontdekken, maar het is vooral een uur waarin je veel plezier gaat hebben met de cliënten! Alles wat jij nodig hebt is zin in een gezellig praatje met de cliënten en zin om een spelletje te spelen.

Doelgroep & impact

De cliënten waarmee je spelletjes gaat spelen wonen op een woonlocatie van Abrona in Kockengen, vlak bij Utrecht. Door de Coronamaatregelen zitten zij de hele dag thuis met elkaar en hun begeleider. Dagbesteding gaat niet door, werk kan niet en ook bezoek is ook niet mogelijk. Ze hebben daarom heel veel zin om iets te ondernemen en dankzij jou wordt dat mogelijk!

Abrona ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in en nabij de provincie Utrecht. Ze bieden langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning. Met aandacht voor de cliënt en zijn of haar leefwereld. Met elkaar, voor elkaar. We accepteren de cliënt zoals hij is en proberen aan te sluiten bij zijn wensen. We geven cliënten ruimte om zelf richting te geven aan hun leven en stimuleren hen om hun eigen kracht te vinden. Ieder mens heeft recht op het maken van eigen keuzes, ook al zijn dit niet de keuzes die we zelf zouden maken. De cliënt wordt ondersteund bij het maken van keuzes, zodat de consequenties van de diverse keuzemogelijkheden duidelijk zijn. We ontdekken samen met de cliënt welke mogelijkheden en welke grenzen er zijn. Samen zoeken we naar perspectief en zingeving.

Bereikbaarheid

Het spel spelen we via een privacy vriendelijk beeldbelprogramma: Jitsi. Doe je mee vanaf een laptop? Dan hoef je alleen een URL in te typen in je browser. Doe je mee vanaf een telefoon of tablet? Download dan van tevoren de app ‘Jitsi meet’. Dat is alles. Je hoeft geen account aan te maken of persoonsgegevens door te geven. Als je je inschrijft ontvang je in de bevestigingsmail de link om in te bellen. Meer informatie over Jitsi, de spellen en hoe je zo goed mogelijk aan kunt sluiten bij de interesses van de cliënten vind je hier.

Speel je mee?

Heb jij zin gekregen om aan te sluiten bij het digitaal speluur? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een mail met aanvullende informatie over Jitsi en de cliënten. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

 

Delen