Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Digitaal Taalcafé met vluchtelingen

Taal Doet Meer

10 juni 2021
Digitaal Taalcafé 1, 1234 AB Utrecht
16:00 - 17:00
Migranten
0/4

> Let op: voor deze activiteit dien je naast hier, ook aan te melden via het formulier van Taal Doet Meer. <


Wil jij nieuwkomers en vluchtelingen helpen om beter Nederlands te leren? Kom dan als vrijwilliger helpen bij dit digitale Taalcafé van Taal Doet. Het Taalcafé is namelijk dé plek waar anderstalige Utrechters en Utrechtse vrijwilligers met elkaar in gesprek kunnen gaan. Er wordt over veel verschillende onderwerpen gesproken. Familie, sport, gekke spreekwoorden of een bijzondere hobby; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers doen iedere week mee, anderen wanneer het hen uitkomt. Wat vast staat: Vandaag ontmoet je mensen met verschillende culturele achtergronden en voer je gesprekken om elkaar te leren kennen en om te oefenen met de Nederlandse taal. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee en met behulp van leuke taalspelletjes en spreekkaarten.


Er wordt aan het begin van het Taalcafé duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is. Je hoeft geen Nederlands docent te zijn om goed te kunnen helpen.

 

Doelgroep & impact

Veel vluchtelingen, nieuwkomers en anderstaligen hebben een grote behoefte hun stadsgenoten te leren kennen en Nederlands te oefenen. Het Taalcafé maakt dit mogelijk. Het taalcafé is een laagdrempelige manier waarbij anderstalige Utrechters en Utrechtse taalvrijwilligers met elkaar in gesprek gaan. Taal Doet Meer en DOCK hebben samen het taalcafé opgericht. Bij alle activiteiten van Taal Doet Meer is het leren van de Nederlandse taal de rode draad. Taal is immers nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken. Taal Doet Meer stimuleert anderstalige Utrechters om te leren en maken onderlinge ontmoetingen tussen Utrechters mogelijk. Bij het Taalcafé wordt zoveel mogelijk 1 op 1 gewerkt. Met een hoge opkomst van deelnemers hebben zij dus altijd behoefte aan vrijwilligers. Wil je meer weten over de doelgroep? Lees dan ook de uitgebreide beschrijving over deze doelgroep

 

Inschrijflink

Vanaf 7 januari is het Online Taalcafé open. Het Online Taalcafé vindt elke donderdag en tijdelijk op dinsdag van 16:00-17:00 uur plaats.

Let op: meld je van te voren aan via deze link. 

Schrijf je elke week opnieuw in als je wil deelnemen aan het Taalcafé.

 

Schrijf je in!

Wil jij anderstaligen helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in’, én meld je aan via de link van het formulier naar Taal Doet Meer. Vergeet niet om je ook in te schrijven bij bovenstaande link. Het is de bedoeling dat je je via die link aanmeld en ook via onderstaande knop. Na je inschrijving ontvang je een mail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen