Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Bereid een diner voor mensen met een krappe beurs bij Resto VanHarte Vreewijk

Resto VanHarte Vreewijk

12 oktober 2020
Frankendaal 70, 3075 XS Rotterdam
15:00 - 19:00
Algemene hulp
0/2

Activiteit

Vind jij het maken van eten net zo leuk en inspirerend als het opeten ervan? Handen uit de mouwen, we gaan gezellig koken! Resto van Harte is een sociaal buurtrestaurant. Resto brengt mensen bij elkaar door samen te eten en hierdoor het buurtgevoel en de betrokkenheid in de samenleving te vergroten. De chef-kok verzorgt samen met vrijwilligers een heerlijke verse maaltijd voor mensen uit de buurt. Er is altijd een warme ontvangst en als vrijwilliger ontmoet je mensen buiten je eigen sociale kring. Ook eet je mee met de lekkere maaltijd. Tijdens de activiteit help je met het gereed maken van de ruimte, de ontvangst van de gasten en het serveren van de maaltijd. Voor deze activiteit zijn geen specifieke vaardigheden of kennis vereist, dus iedereen kan eraan meedoen. Tijdens het koken is altijd begeleiding aanwezig voor het geval dat je ergens een vraag over hebt. Ook voor deze activiteit geldt dat je nergens aan vast zit.

Doelgroep & impact

Een praatje maken en nieuwe mensen ontmoeten is deze avond het belangrijkst. Bij Resto eten veel ouderen, maar ook andere buurtbewoners (uit Noord en andere Rotterdamse wijken) die behoefte hebben aan een gezellige avond. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om goed met hen te communiceren, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Locatie

Resto VanHarte in Rotterdam-Vreewijk is een sociaal buurtrestaurant. Buurtbewoners ontmoeten elkaar in Startcollege Zadkine Frankendaal en genieten samen van een betaalbaar, goed en gezond driegangendiner.

Tram 2, 20 en 25 stoppen op ongeveer 4 minuten lopen vanaf het Zadkine Startcollege.

Help je mee?

Zin om lekker te koken en daarna te genieten van de maaltijd samen met buurtbewoners? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

N.B. Om onze drukke werkende vrijwilligers te accommoderen kan je, als je wilt, om 16:00 uur starten. Echter start de activiteit officieel om 14.00 met koken en voorbereiden. De chefkok waardeert het zeer als je er om 14:00 uur kan zijn! Heb jij hier tijd voor? Stuur ons dan een mail: helena@nlcares.nl dan geven wij het door!

Delen