Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Drinken rondbrengen bij de ouderen van MOB Boekenrode

MOB Boekenrode

28 september 2020
Schoonegge 60, 3085 CX Rotterdam
09:45 - 11:00
Ouderen
0/1

Activiteit

Houd je van gezelligheid? Ben je een beetje een verzorgend type? Dan zijn ze bij MOB Boekenrode op zoek naar jou! Tijdens deze warme maanden is het voor veel ouderen lastig om zelf genoeg te drinken. Er wordt limonade, koffie en thee langs gebracht bij de bewoners van dit woon-zorgcomplex. Op die manier wordt gestimuleerd dat de ouderen genoeg vocht binnen krijgen. Om het personeel hierbij te ontlasten, zijn ze op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met een kar met drinken langs de ouderen te gaan. De koffie en thee zet je zelf in de keuken en verder is er ook fris voor de liefhebbers. Tijdens het rondbrengen is er uiteraard ook tijd voor een gezellig kletspraatje met de bewoners. Ze zullen het heel leuk vinden om weer nieuwe gezichten te zien. Uiteraard is het hierbij wel de bedoeling dat je de RIVM richtlijnen in acht houdt, dus afstand houden is het devies. Wanneer je aankomt op de locatie word je ontvangen door de activiteitenbegeleidster en wordt alles uitgelegd. Tijdens het rondbrengen is er altijd personeel in de buurt, voor als je een vraag hebt.

Doelgroep & impact

MOB Boekenrode is een cultuurbewuste aanbieder op het gebied van zorg en ondersteuning voor ouderen. Dit woon-zorgcomplex stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht van vrijwilligers en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. In MOB Boekenrode wonen ouderen zelfstandig, maar ze ontvangen hier wel 24 uur per dag zorg en ondersteuning op maat. Dit kunnen mensen zijn met dementie of mensen met lichamelijke aandoeningen. Wees er op voorbereid dat ouderen wellicht een ander spreektempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Locatie

MOB Boekenrode ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf metrostation Slinge. Bus 70 en Bus 725 stoppen beide op vier minuten lopen vanaf MOB Boekenrode. Het is een klein half uurtje fietsen vanaf Rotterdam Centraal Station.

Als je met de auto komt, dan kan je gratis parkeren in de buurt.

Help je mee?

Houd je van gezelligheid? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen