Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Eenzame ouderen helpen door Blij Nederland te bezorgen - Zuilen

NL Cares Utrecht

7 juli 2020
Edisonstraat, 3553BL Utrecht
09:30 - 10:30
Algemene hulp
2/1

Activiteit

Help jij ons om ouderen in Utrecht op te vrolijken? Maak ze blij door als vrijwilliger de Blij Nederland bij woonzorginstellingen te bezorgen! De Blij Nederland is een papieren positief nieuwskrant die voor vrolijkheid, afleiding en een hart onder de riem zorgt voor eenzame ouderen in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. De ouderen lezen in deze krant over leuke initiatieven in deze coronatijden, krijgen muzikale tips, kunnen een puzzel maken of lezen hun (corona-proof) horoscoop. Benieuwd naar de inhoud? Lees hier de eerste editie. 

Vandaag maak je de ouderen blij door de krant op te halen in Zuilen en hem te bezorgen bij een woonzorgcentrum in Zuilen. Een fiets en een stevige boodschappentas waar een A3 formaat in past is alles wat je nodig hebt om vandaag een heleboel eenzame ouderen blij te maken!

Let op: De tijd van deze activiteit is de tijd dat je de kranten bij het ophaalpunt op kunt halen. Hier krijg je de kranten mee en je krijgt wat extra uitleg over de bezorglocaties. Uiteraard houden we daarbij 1,5 meter afstand. Je mag ze vervolgens op dezelfde dag op een moment dat het jou uitkomt bezorgen bij het woonzorgcentrum. Dit moet wel vóór 17.00u zijn, in verband met het sluiten van de receptie van de woonzorgcentra. 

Doelgroep & Impact

Vanwege het Coronavirus ontvangen woon-zorginstellingen geen bezoek meer. De eenzaamheid die mensen die hier wonen kunnen ervaren, neemt hierdoor nog meer toe. Voor mensen die weinig of geen familie hebben waarmee zij contact hebben, ligt het gevaar van sociale isolatie op de loer. Een van de reguliere oorzaken voor eenzaamheid bij ouderen zijn de bezuinigen in de zorg en de hoge werkdruk op het personeel. Dit zorgt ervoor dat regulier personeel geen tijd heeft om genoeg individuele aandacht te bieden. En nu zijn daar door de Coronacrisis ook niet de vrijwilligers en familieleden die er normaal zijn. Tijd voor actie dus! De Blij Nederland betekent voor een grote groep mensen plezier en afleiding van de situatie. Het uitdelen van de krant is voor de medewerkers van woonzorgcentra goed in te passen in hun werk, zo kunnen dus heel veel bewoners van de krant genieten! 

Bereikbaarheid

Het ophaalpunt en de woonzorglocaties zijn goed te bereiken met de fiets of auto. We raden je in verband met de coronamaatregelen aan om geen gebruik te maken van het openbaar vervoer voor het bezorgen. Met de fiets kost het je van ophaalpunt in Zuilen naar de twee bezorglocaties in Zuilen ongeveer 10 minuten. 

Help je mee?

Wil jij eenzame ouderen helpen door de Blij Nederland bij ze te bezorgen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een mail met aanvullende informatie over de ophaal- en bezorglocaties. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen