Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Kook voor eenzame ouderen in Utrecht Overvecht

Careyn - Rosendael

9 september 2020
Indusdreef 5, 3564 GV Utrecht
16:30 - 19:30
Algemene hulp
0/2

Activiteit

Als vrijwilliger help je bij de kookgroep op woensdag van het Overvechtse buurtinitiatief Oké Nu!. Samen met een aantal buurtbewoners ga je koken en help je met overige voorbereidingen. Uiteraard eet je ook gezellig een hapje mee. Na afloop ruimen jullie met z'n allen de keuken van de 'Huiskamer van de Wijk' op. Met jouw enthousiasme en zin om te helpen heb je alles in huis wat je vandaag nodig hebt. Eet smakelijk! Zien hoe het eraan toe gaat? Kijk dit filmpje op Youtube.

Doelgroep & impact

Overvecht is een wijk met veel problemen zoals eenzaamheid, armoede en veel gezondheidsproblemen. Buurtiniatief Oké Nu! is opgericht door een groep betrokken buurtbewoners uit Overvecht: buren voor buren, met en voor elkaar. Hun doelstelling is om meer saamhorigheid te krijgen, naar elkaar om te kijken, voor elkaar te zorgen en samen leuke dingen te doen. Door het organiseren van laagdrempelige, gezellige en sportieve activiteiten zorgt Oké Nu! voor meer verbinding en het vergroten van het welzijn voor Overvechters. Deze activiteiten doen ze in de Huiskamer van de Wijk, buiten in de wijk of bij de mensen thuis. En jij kunt daar als vrijwilliger kun jij een waardevolle bijdrage aan leveren! Met jouw hulp bij de kookgroep help je alle buurtbewoners van Overvecht Noord, met specifieke aandacht voor de eenzame ouderen en kwetsbaren in de buurt Tigrisdreef.

Een deel van de bezoekers van de activiteiten van Oké Nu! heeft met eenzaamheid te maken. Eenzaamheid is een groot probleem wat toeneemt als mensen ouder worden. Door serieuze bezuinigingen in de zorg en de hoge werkdruk bij personeel blijven ouderen steeds vaker hele dagen op hun kamer. Even een frisse neus halen of een gezellige activiteit ondernemen is niet meer vanzelfsprekend. Hierdoor komen ouderen minder in contact met andere mensen. NL Cares wil daar verandering in brengen en daar kun jij vandaag bij helpen! Wil je meer weten over deze doelgroep? Lees hier meer. 

Bereikbaarheid 

De activiteit vindt plaats in woonzorgcentrum Rosendael aan de Indusdreef in Overvecht. Dit is ongeveer een kwartier fietsen vanaf de binnenstad in Utrecht. Ook kun je bus 9 nemen vanaf Utrecht Centraal. 

Schrijf je in!

Heb je zin in een gezellig etentje met Overvechters? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op


Delen