Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help eenzame ouderen met leuke activiteiten bij Florence Mariahoeve

Florence Mariahoeve

28 oktober 2020
Hofzichtlaan 115, 2594 XZ Den Haag
10:00 - 14:30
Ouderen
1/2

Activiteit

Bij Florence Mariahoeve is er een dagcentrum en een afdeling met bewoners met beginnende dementie, de Samenklank. Bij beiden zijn er dagelijks leuke activiteiten. Bij het dagcentrum kan je denken aan wandelen, spelletjes spelen, klankschalen en darten. Bij de samenklank wordt er naar gestreefd de bewoners nog zelfstandig te laten wonen en zijn er activiteiten zoals huishoudelijke taken, boodschappen doen en winkelen. Wil jij bij deze leuke activiteiten helpen en ouderen een leuke dag bezorgen? Je hulp en enthousiasme wordt erg gewaardeerd tijdens deze activiteiten.

Persoonlijk bericht van de instelling: "Als vrijwilliger kun je juist nu in coronatijd iets betekenen voor bewoners van het verpleeghuis. Veel vrijwilligers vallen in de risicogroep waardoor zij niet kunnen komen en onze bewoners snappen niet altijd wat corona inhoudt. Zij missen het contact en de leuke activiteiten. Voorkom eenzaamheid en meld je aan!"

Doelgroep & impact

Het dagcentrum wordt bezocht door mensen uit Den Haag en omstreken. Zij worden met een busje afgezet bij het dagcentrum om door middel van activiteiten een leuke dag te hebben. De bezoekers kunnen zelf een activiteit kiezen. Bij de Samenklank verblijven 12 bewoners die in het beginstadium van dementie zitten. Ze streven er op deze afdeling naar om de bewoners zo lang mogelijk te laten functioneren. Het is belangrijk dat er wordt geprobeerd om de bewoners te helpen om zo lang mogelijk zelf regie te laten houden. Bij het dagcentrum en de Samenklank is het belangrijk dat de bewoners een leuke dag hebben, waar deze dagelijkse activiteiten een grote rol in spelen.

Locatie

Verpleeghuis Florence Mariahoeve is gevestigd in Mariahoeve aan de rand van Den Haag. Het verpleeghuis biedt specialistische zorg aan jonge en oudere mensen met dementie en aan ouderen met een psychiatrische achtergrond.

Help je mee?

Zin om leuke activiteiten te doen met ouderen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veel gestelde vragen of neem contact met ons op. 

 

Delen