Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

maandag, 29 maart
0/5
Ouwe Taart | Bakken voor ouderen in Utrecht

Utrecht - Noordoost

09:00 - 12:00

8/8
Voedselpakketten inpakken - maandag

Amsterdam - Centrum

09:30 - 12:30

1/3
Gelukswandeling met ouderen (Barendrecht)

Rotterdam - IJsselmonde

10:00 - 12:30

0/4
Kunst tegen eenzaamheid - voor de ouderen van Amsta - De Beusemaecker

Amsterdam - Nieuw-West

10:00 - 11:00

0/2
Helpen met het maken van mondkapjes bij Vadercentrum Adam

Den Haag - Laak

11:00 - 13:15

0/4
Bakken voor de ouderen van de Boeg

Amsterdam - West

11:00 - 12:00

3/6
Wandelen met ouderen van Ritzema Bos

Amsterdam - Oost

11:00 - 12:15

0/10
Crisiscatering: doneer olie, rijst e.d. voor maaltijden voor mensen in nood

Rotterdam - Kralingen/Crooswijk

12:00 - 18:00

0/1
Helpen bij de Spelmiddag voor eenzame Ouderen

Rotterdam - Feijenoord

12:30 - 16:00

0/10
Wandelen met ouderen van HWW de Eshoeve

Den Haag - Scheveningen

13:00 - 15:00

0/6
Maak kunst tegen eenzaamheid

Utrecht - Regio

13:00 - 14:00

0/2
Wandelen en op de Duofiets met ouderen van HWW de Eshoeve

Den Haag - Scheveningen

13:30 - 16:00

1/1
Soep op de stoep voor kwetsbare buurtbewoners met Resto Noord

Amsterdam - Noord

14:00 - 17:00

2/2
Huiswerkondersteuning voor kinderen uit groep 7 en 8 bij De Edelsteen

Amsterdam - Zuid

15:45 - 17:15

0/2
Doneer katoenen stoffen voor het maken van mondkapjes

Den Haag - Laak

16:00 - 17:00

0/2
Helpen bij de hobbyclub voor kinderen (7-11 jaar) van CJV Feijenoord

Rotterdam - Feijenoord

18:00 - 20:00

0/2
Help bij de avondschool voor mensen met een verstandelijk beperking

Rotterdam - Centrum

18:45 - 21:15

0/2
Walking & talking Online: Nederlands oefenen vluchtelingen en migranten

Rotterdam - Centrum

19:00 - 20:30

Gelukswandeling met ouderen (Barendrecht)

Stichting Geluk

29 maart 2021
Marjoleinlaan 43, 2991 HP Barendrecht
10:00 - 12:30
Ouderen
1/3

Activiteit

Vind jij het heerlijk om een bijzondere wandeling te maken? Deze activiteit duurt niet lang dus als je een momentje vrij hebt in je agenda kun je makkelijk mee doen. Voor veel ouderen is het lastig om naar buiten te gaan en zo maar contact met iemand anders te maken. Om die reden organiseert kunstenaar en gelukszoeker Misja zijn befaamde ‘Gelukswandelingen’. Wandelen met ouderen is al leuk, maar meedoen met een ‘Gelukswandeling’ van gelukszoeker Misja Immink maakt het wandelen extra bijzonder! Samen met bewoners van een verzorgingshuis ontdek je allerlei nieuwe soorten geluk. Zo kan je bijvoorbeeld aan dakpanturen doen of wuif je het tederriet tegemoet en misschien ga je turen naar luchtige wolken. De omgeving ga je letterlijk met andere ogen bekijken en de lopende gelukspraatjes met elkaar stemmen iedereen vrolijk. Als vrijwilliger begeleid je de ouderen of duw je de rolstoel, maak je een gelukspraatje en maak je er samen een gezellige wandeling van! Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd, legt Misja graag aan je uit hoe het werkt. Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

29 maart editie: De barbaarse tocht der barbaren! Kijk als een barbaar en vind een barbaar.

21 mei editie: Kaboutertoerisme! Ga op de foto met kabouter en kaboutereigenaar.

Doelgroep & Impact

De Gelukswandelingen zijn gestart om ouderen, vrijwilligers en scholieren samen meer te laten genieten van de buitenlucht, hen te verbinden en cultureel te verrijken. Tijdens de gelukswandelingen kijkt men op een bijzondere manier naar de omgeving en leert men op luchtige wijze elkaar en andere stadsgenoten beter kennen en begrijpen. De straat dient als theater en de buurt verandert in een openluchtmuseum. In deze betoverende ruimte verkennen we de wijk en vinden er mooie ontmoetingen plaats met buurtgenoten. Het gewone toont zich buitengewoon en tegelijkertijd wordt de sociale band versterkt. 

Het gelukswandelen vergroot de sociale leefwereld en het leefplezier van veel ouderen: zij gaan vaker de deur uit en raken genietend van een magische omgeving in gesprek met andere mensen, van scholieren tot directeuren. Er is plaats voor aandacht, begrip, verdieping en een beetje geluk. De opgewekte stemming is hoor- en voelbaar en kan nog dagen voortduren. Hoe meer mensen zich als begeleider opgeven, hoe meer bewoners mee kunnen met de gelukswandeling. Ook bij slecht weer gaan de wandelingen gewoon door.

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Sommige ouderen hebben dementie. Met hen gaat communiceren soms moeizaam. Een paar tips om om te gaan met ouderen met dementie: Praat in korte zinnen en stel één vraag tegelijk. Trek de aandacht wanneer je iets wilt zeggen door middel van oogcontact en vraag toestemming “vindt u het goed als…” voordat je handelt. Hoewel personen met dementie niet altijd onthouden wat je zegt, genieten zij er wel van als je enthousiast vertelt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen. Verder kun je natuurlijk ook terecht bij de begeleider van de activiteit wanneer je een vraag hebt.

De gelukswandeling vertrekt vanaf de zorglocatie. Na een kopje thee en een korte introductie ga je met de ouderen op pad. Bij terugkomst is er nog de mogelijkheid om na te praten over het gevonden geluk. 

Locatie

De gelukswandeling vertrekt vanaf de zorglocatie hierboven beschreven. Na een kopje thee en een korte introductie ga je met de ouderen op pad. Bij terugkomst is er nog de mogelijkheid om na te praten over het gevonden geluk. 

Help je mee?

Ben jij ook op zoek naar geluk en wil je samen met de ouderen op pad om het te vinden? Meld je dan snel aan voor deze Geluksclub, via de knop ‘Schrijf je in’.  Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen