Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

woensdag, 26 mei
2/2
Help de Voedselbank met pakketten uitdelen in Zuidoost

Amsterdam - Zuidoost

08:30 - 11:30

9/9
Voedselpakketten inpakken - woensdag

Amsterdam - Centrum

09:30 - 12:30

1/2
Taalwandeling Noord voor nieuwkomers en vluchtelingen

Amsterdam - Noord

10:00 - 11:30

0/5
Bakken voor de ouderen van Het Twiskehuis

Amsterdam - Noord

10:00 - 12:00

1/5
City Cleanup bij de Voedseltuin

Rotterdam - West

10:00 - 12:00

0/2
Helpen met het maken van mondkapjes bij Vadercentrum Adam

Den Haag - Laak

11:00 - 13:15

1/4
Cleanup bij Stadskas Tuin van Toorop

Amsterdam - Nieuw-West

11:30 - 13:30

1/10
Bakken voor ouderen van WZH Bezuidenhout

Den Haag - Centrum

12:00 - 13:00

1/10
NL Cares Kaartenactie - voor de ouderen van Saffier Nebo

Den Haag - Haagse Hout

12:00 - 12:30

0/2
Helpen bij de Kleuterclub (4-6 jaar) van CJV Feijenoord

Rotterdam - Feijenoord

13:00 - 15:30

1/2
Gezellige activiteiten in de binnentuin van de Kessler Stichting

Den Haag - Centrum

13:00 - 16:00

2/3
Wandelen met ouderen

Utrecht - Overvecht

13:30 - 15:00

9/9
Voedselpakketten inpakken - woensdag

Amsterdam - Centrum

13:30 - 16:30

1/5
Bakken voor de ouderen van de Vreugdehof

Amsterdam - Zuid

14:00 - 15:00

0/3
Gelukswandeling met ouderen (Hillegersberg/Schiebroek)

Rotterdam - Hillegersberg/Schiebroek

14:30 - 17:00

0/4
Social Cleanup met buurtbewoners bij Stadsboerderij Osdorp

Amsterdam - Nieuw-West

15:00 - 17:00

0/10
Cleanup - Help om samen het Zuiderpark schoon te houden

Den Haag - Centrum

16:00 - 17:30

0/10
Crisiscatering: doneer olie, rijst e.d. voor maaltijden voor mensen in nood

Rotterdam - Kralingen/Crooswijk

16:00 - 18:00

0/2
Helpen bij de Komperisinsoos voor kinderen (7 - 14 jaar) uit Feijenoord

Rotterdam - Feijenoord

18:00 - 20:00

Gelukswandeling met ouderen (Hillegersberg/Schiebroek)

Stichting Geluk

26 mei 2021
Meidoornsingel 181, 3053 BP Rotterdam
14:30 - 17:00
Ouderen
0/3

Activiteit

Vind jij het heerlijk om een bijzondere wandeling te maken? Deze activiteit duurt niet lang dus als je een momentje vrij hebt in je agenda kun je makkelijk mee doen. Voor veel ouderen is het lastig om naar buiten te gaan en zo maar contact met iemand anders te maken. Om die reden organiseert kunstenaar en gelukszoeker Misja zijn befaamde ‘Gelukswandelingen’. Wandelen met ouderen is al leuk, maar meedoen met een ‘Gelukswandeling’ van gelukszoeker Misja Immink maakt het wandelen extra bijzonder! Samen met bewoners van een verzorgingshuis ontdek je allerlei nieuwe soorten geluk. Zo kan je bijvoorbeeld aan dakpanturen doen of wuif je het tederriet tegemoet en misschien ga je turen naar luchtige wolken. De omgeving ga je letterlijk met andere ogen bekijken en de lopende gelukspraatjes met elkaar stemmen iedereen vrolijk. Als vrijwilliger begeleid je de ouderen of duw je de rolstoel, maak je een gelukspraatje en maak je er samen een gezellige wandeling van! Als je nog nooit een rolstoel hebt geduwd, legt Misja graag aan je uit hoe het werkt. Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

23 maart editie: De Grote Groene Gelukssafari! Deze editie zien we het groen voor ons ogen. Geen zwartkijkers maar groenkijkers. Op zoek naar allerlei soorten groen met bijhorende ditjes en datjes in het bloemenparadijs van Rotterdam.

12 mei editie: De Gelukkige Dakpan! Deze keer doen we samen met bewoners van het verzorgingstehuis, en aangemoedigd, aan dakpanturen, gevelspotten en stoeptegelstaren.

26 mei editie: De Nationale Hangouderendagen! Deze keer gaan we onder begeleiding van de roeptoeter langs mogelijke hangouderenplekken. Het zijn voornamelijk locaties waar( lokale) jeugdigen met graffiti hun kunsten aan ons tonen.

Doelgroep & Impact

De Gelukswandelingen zijn gestart om ouderen, vrijwilligers en scholieren samen meer te laten genieten van de buitenlucht, hen te verbinden en cultureel te verrijken. Tijdens de gelukswandelingen kijkt men op een bijzondere manier naar de omgeving en leert men op luchtige wijze elkaar en andere stadsgenoten beter kennen en begrijpen. De straat dient als theater en de buurt verandert in een openluchtmuseum. In deze betoverende ruimte verkennen we de wijk en vinden er mooie ontmoetingen plaats met buurtgenoten. Het gewone toont zich buitengewoon en tegelijkertijd wordt de sociale band versterkt. 

Het gelukswandelen vergroot de sociale leefwereld en het leefplezier van veel ouderen: zij gaan vaker de deur uit en raken genietend van een magische omgeving in gesprek met andere mensen, van scholieren tot directeuren. Er is plaats voor aandacht, begrip, verdieping en een beetje geluk. De opgewekte stemming is hoor- en voelbaar en kan nog dagen voortduren. Hoe meer mensen zich als begeleider opgeven, hoe meer bewoners mee kunnen met de gelukswandeling. Ook bij slecht weer gaan de wandelingen gewoon door.

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Sommige ouderen hebben dementie. Met hen gaat communiceren soms moeizaam. Een paar tips om om te gaan met ouderen met dementie: Praat in korte zinnen en stel één vraag tegelijk. Trek de aandacht wanneer je iets wilt zeggen door middel van oogcontact en vraag toestemming “vindt u het goed als…” voordat je handelt. Hoewel personen met dementie niet altijd onthouden wat je zegt, genieten zij er wel van als je enthousiast vertelt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen. Verder kun je natuurlijk ook terecht bij de begeleider van de activiteit wanneer je een vraag hebt.

De gelukswandeling vertrekt vanaf de zorglocatie. Na een kopje thee en een korte introductie ga je met de ouderen op pad. Bij terugkomst is er nog de mogelijkheid om na te praten over het gevonden geluk. 

Locatie

De gelukswandeling vertrekt vanaf de zorglocatie hierboven beschreven. Na een kopje thee en een korte introductie ga je met de ouderen op pad. Bij terugkomst is er nog de mogelijkheid om na te praten over het gevonden geluk. 

Help je mee?

Ben jij ook op zoek naar geluk en wil je samen met de ouderen op pad om het te vinden? Meld je dan snel aan voor deze Geluksclub, via de knop ‘Schrijf je in’.  Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen