Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Sporten met ouderen in Betondorp

GoldenSports Betondorp

15 oktober 2020
Onderlangs, Cruijffveld, 1097 ZJ Amsterdam
10:25 - 11:40
Ouderen
1/1

Activiteit

Vandaag wordt er gesport! Stichting GoldenSports heeft als doel het bevorderen van de vitaliteit van ouderen zodat ze langer gezond thuis kunnen blijven wonen. Ook draagt het samen sporten bij aan het tegengaan van eenzaamheid. Door samen te sporten en te bewegen ontmoeten ouderen hun buurtgenoten en ontstaan nieuwe sociale contacten. De activiteit wordt geleid door een sportcoach. Jij kan als vrijwilliger helpen bij de activiteit. Je begeleidt de ouderen bij de sportactiviteiten en brengt natuurlijk extra gezelligheid. De activiteit vindt buiten plaats en het is handig om sportief gekleed te zijn. Je hoeft geen bovengemiddelde conditie te hebben. Bij slecht weer kan het zijn dat de activiteit wordt geannuleerd. Informatie hierover krijg je per mail toegestuurd nadat je je hebt aangemeld.

Doelgroep & Impact

Eenzaamheid onder ouderen is veelvoorkomend. GoldenSports zag dit en besloot twee vliegen in één klap te slaan: ouderen meer laten bewegen én eenzaamheid onder ouderen aanpakken door hen elkaar te laten ontmoeten tijdens sportieve activiteiten. Deelnemers zijn minimaal 55 jaar oud. Ze sporten en bewegen met leeftijdsgenoten. Door samen te bewegen ontmoeten ze elkaar en kunnen vriendschappen ontstaan.

Help je mee?

Wil jij meehelpen bij deze activiteit? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.

Delen