Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help bij het grote muziekoptreden voor ouderen met dementie

Laurens Stadzicht

12 november 2020
Overschiese Kleiweg 555, 3045 LJ Rotterdam
14:00 - 16:00
Ouderen
0/3

Activiteit

Houd jij ook zo van muziek? En vindt jij het fijn als anderen er ook van kunnen genieten? Dat komt mooi uit! Elke tweede donderdag van de maand is het namelijk feest in Laurens Stadzicht! Dan is er een groot muziekoptreden in het restaurant van dit woon-zorgcomplex. Om met zoveel mogelijk bewoners van dit optreden te kunnen genieten kan de locatie wel wat extra hulp gebruiken. Als vrijwilliger haal/breng je de bewoners, schenk je koffie en thee en geniet je mee van het optreden. Natuurlijk krijg je hier hulp bij van een vaste medewerker. Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast. Wanneer je aankomt op de locatie word je ontvangen door de activiteitenbegeleider/ster en wordt uitgelegd wat precies de bedoeling is van de activiteit. Ze zijn altijd erg blij met de komst van vrijwilligers. De bewoners leven enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het personeel. Iets voor jou?


Doelgroep & impact

Laurens Stadzicht stelt het welzijn van haar bewoners voorop en als vrijwilliger kun jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De bewoners leven namelijk enorm op door de extra aandacht van vrijwilligers en er ligt minder druk op het aanwezige personeel. In Stadzicht wonen mensen die 24 uur per dag intensieve zorg nodig hebben in een beschermde omgeving. Dit kunnen mensen zijn met dementie of mensen met lichamelijke aandoeningen. Er is te allen tijde professionele hulp aanwezig tijdens de activiteit, vraag hulp wanneer dat nodig is.

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. De meeste ouderen op deze locatie hebben dementie. Met hen gaat communiceren soms moeizaam. Een paar tips om om te gaan met ouderen met dementie: Praat in korte zinnen en stel één vraag tegelijk. Trek de aandacht wanneer je iets wilt zeggen door middel van oogcontact en vraag toestemming “vindt u het goed als…” voordat je handelt. Hoewel personen met dementie niet altijd onthouden wat je zegt, genieten zij er wel van als je enthousiast vertelt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen. Verder kun je natuurlijk ook terecht bij de begeleider van de activiteit wanneer je een vraag hebt.

Locatie

Laurens Stadzicht is een woonzorglocatie voor ouderen met dementie. De locatie bevindt zich in een parkachtige omgeving aan de rand van Overschie. Er heerst een warme, gemoedelijke en huiselijke sfeer. Laurens Stadzicht is ongeveer vijf minuutjes lopen vanaf tramhalte Franciscus Gasthuis, vanwaar trams en bussen rijden. De locatie is goed bereikbaar met de fiets of met het openbaar vervoer.

Help je mee?

 Heb je zin in een gezellige muzikale middag? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen