Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Grote schoonmaak bij de Voedselbank

Voedselbank

27 juni 2021
Archangelkade 11, 1013BE Amsterdam
12:00 - 16:00
Algemene hulp
5/6

Activiteit

Eens per maand krijgt het distributiecentrum van de Voedselbank een grote schoonmaakbeurt. Zin in een actieve en nuttige middag? Schrijf je dan in! Als vrijwilliger help je alles aan de kant te zetten, maak je de stellingen schoon en veeg en schrob je (machinaal) de vloeren. Omdat de activiteit tijdens lunchtijd plaatsvindt, krijgen alle vrijwilligers ook een lunch aangeboden. Gezelligheid gegarandeerd!

Doelgroep & impact

De Voedselbank Amsterdam streeft ernaar wekelijks gezond en gevarieerd eten te geven aan mensen, die het niet hebben. Op die manier gaan zij armoede tegen, verdwijnen voedseloverschotten en wordt het milieu minder belast. De Voedselbank dient zo als schakel tussen overschotten enerzijds en armoede anderzijds. De Voedselbank Amsterdam voorziet wekelijks ca 1.200 Amsterdamse huishoudens van voedselpakketten. Daarnaast is de loods van Voedselbank Amsterdam ook het Regionale Distributiecentrum van Noord-Holland. Dat betekent dat zij ook verantwoordelijk zijn voor het ontvangen en verdelen van het voedsel bedoeld voor de ca. 67 uitgiftepunten variërend van Diemen tot Texel. Per week ontvangen circa 4.000 huishoudens in Noord Holland een voedselpakket.

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten door de Voedselbank te helpen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen