Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Heldenavond: inpakken bij Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job

14 januari 2020
Van Nelleweg 1 hal K/L, 3044 BC Rotterdam
19:00 - 21:30
Algemene hulp
7/10

Activiteit

Wil jij alleen, of samen met vrienden, familie of collega’s je handen uit de mouwen steken bij Jarige Job? 

Inpakken bij Stichting Jarige Job doen we al heel lang, maar nu kan het ook 's avonds tijdens de Heldenavond! Met een groep vrijwilligers ga je aan de slag met het vullen van verjaardagsboxen voor jarige arme kinderen. Jij zorgt er samen met andere vrijwilligers voor dat alle artikelen in de verjaardagsboxen gaan en de boxen klaar staan om het verzendproces in het gaan. Handen uit de mouwen steken en gezellig met een andere enthousiastelingen aan de slag! Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast. 

Doelgroep & impact

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor meer dan 61.000 kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautje, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Zij geven geen geld, maar een verjaardagsbox vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

Stichting Jarige Job is in 2010 geboren geïnspireerd door de eerste verjaardag van Maas Lloyd, zoon van Huib Lloyd en Barbara Kathmann. Door het overweldigende aantal cadeaus dat Maas op zijn eerste verjaardag kreeg, bedachten Huib en Barbara hoe dit er in armere gezinnen aan toe ging. Dat de situatie in een rijk land als Nederland zo dramatisch was en is, hadden zij nooit kunnen vermoeden.

Locatie

Stichting Jarige Job is gevestigd op het terrein van de Van Nellefabriek. Je gaat via de hoofdingang langs de beveiliging en vindt de feestelijke Jarige Job loodsen K en L rechtsachter op het terrein. Hier kan je ook je fiets parkeren. Het kan de eerste keer wat langer duren om de loods te vinden, dus zorg dat je op tijd komt! Inloop vanaf 18:45 uur, de activiteit start om 19:00 uur.

Stichting Jarige Job is makkelijk te bereiken met het ov (bus 38 stopt vlakbij). Mocht je met de auto willen komen, dan kan je gratis parkeren. 

Help je mee?

Zin in een gezellige en lekker actieve avond? Trek dan kleren aan waar je je makkelijk in kunt bewegen en kom lekker in je eentje of neem je vrienden, buren of familie mee! Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Let op: in de hal kan het warm zijn in de zomer of juist koud in de winter.

Delen