Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help de Voedselbank met voedsel sorteren

Voedselbank

12 augustus 2019
Archangelkade 11, 1013BE Amsterdam
13:00 - 16:30
Algemene hulp
0/3

Activiteit

Tijdens deze activiteit bij de Voedselbank help je mee met het sorteren van binnengekomen voedsel. De Voedselbank rijdt elke dag met een bus rond in Amsterdam om voedsel op te halen bij diverse supermarkten en daarnaast ontvangt de Voedselbank ook allerlei donaties van particulieren als bedrijven. Dit wordt naar het distributiecentrum gebracht en daar moet het worden uitgezocht en gesorteerd. Als vrijwilliger controleer je de binnengekomen producten op houdbaarheidsdatum en sorteer je deze op productgroep. Door een toenemend aantal mensen dat afhankelijk is van de hulp van de Voedselbank kunnen zij jouw hulp goed gebruiken. De Loods waarin het werk plaatsvind is onverwarmd en het is handig om kleding te dragen die ook tegen een stootje - vuil of beschadiging - kan. Steek jij graag je handen uit de mouwen? Schrijf je dan snel in!

Doelgroep & impact

De Voedselbank Amsterdam streeft ernaar wekelijks gezond en gevarieerd eten te geven aan mensen, die het niet hebben. Op die manier gaan zij armoede tegen, verdwijnen voedseloverschotten en wordt het milieu minder belast. De Voedselbank dient zo als schakel tussen overschotten enerzijds en armoede anderzijds. De Voedselbank Amsterdam voorziet wekelijks ca 1.200 Amsterdamse huishoudens van voedselpakketten. Daarnaast is de loods van Voedselbank Amsterdam ook het Regionale Distributiecentrum van Noord-Holland. Dat betekent dat zij ook verantwoordelijk zijn voor het ontvangen en verdelen van het voedsel bedoeld voor de ca. 67 uitgiftepunten variërend van Diemen tot Texel. Per week ontvangen circa 4.000 huishoudens in Noord Holland een voedselpakket.

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten door de Voedselbank te helpen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen