Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help groente en fruit sorteren

Stichting Groente en Fruitbrigade

8 oktober 2019
ABC Westland 242 A1 (in het Westland Food Center), 2685 DC Poeldijk
08:30 - 11:30
Algemene hulp
2/2

Activiteit

Wil jij als vrijwilliger in Den Haag helpen om voedselverspilling tegen te gaan? Op dinsdag ochtend kun je helpen als vrijwilliger om groente en fruit voor de regio voor te bereiden en in te pakken. Er worden o.a. aparte zakken gemaakt van tomaten, aardappels en uien. Dit is een goed geoliede machine, waarbij een vast team van vrijwilligers je op sleeptouw neemt. Als vrijwilliger help je met het sorteren van groente en fruit zodat het daarna naar de Voedselbank kan worden gebracht om daar uitgedeeld te worden. Ben jij iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en lijkt het je leuk om een keer te helpen? Meld je dan nu aan! Voor deze activiteit is het verstandig om stevige schoenen aan te trekken en kleding die vies mag worden. 

In overleg kunnen er ook grotere groepen deelnemen aan de activiteit. Neem contact op met NL Cares - Den Haag om de mogelijkheden te bespreken. 

Doelgroep & impact

Groente en fruit wordt regelmatig weggegooid omdat vorm, grootte of kleur niet voldoet aan criteria van afnemers of omdat sommige producten een klein plekje hebben.

De Groente & Fruitbrigade redt deze groenten en fruit. De vorm is namelijk misschien wat anders, de smaak is niet minder. Deze producten zijn nog helemaal geschikt voor menselijke consumptie. Zonde om weg te gooien! Zo gaan we samen voedselverspilling tegen en beschermen we het milieu. Als deze producten worden weggegooid verspillen we namelijk niet alleen voedsel, we verspillen ook land, water, energie en CO2.

De Groente & Fruitbrigade levert exclusief aan Voedselbanken Nederland. Via de regionale distributiecentra van Voedselbanken Nederland zorgt de brigade dat groente en fruit bij voedselbank klanten terecht komt en dat zij kunnen genieten van deze pure en gezonde producten.

Locatie

De locatie is moeilijk te bereiken met het OV (het zit in de buurt van de voedselbank). Je kunt dus het beste met eigen vervoer komen. 

Help je mee?

Wil je helpen met het sorteren van groente en fruit en wil je vrijwilligerswerk doen in Den Haag? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen