Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help kinderen met rekenen bij Leespaleis De Pupillen

LeesPaleis de Pupillen

13 december 2019
Heemraadstraat 60, 3023 VJ Rotterdam
15:45 - 18:00
Kinderen
0/2

De activiteit

Het LeesPaleis De Pupillen organiseert huiswerkklassen/schoolbegeleiding voor kinderen uit Delfshaven. Op vrijdag wordt er een rekenactiviteit georganiseerd voor de kinderen. Specifieke vakkennis is niet nodig. Kan jij al een klein beetje rekenen? Dan ben je als vrijwilliger meer dan welkom! .

Doelgroep & impact

Het LeesPaleis De Pupillen heeft als voornaamste doelstelling het scheppen van gelijke kansen voor de bewoners van de deelgemeente Delfshaven. De grote kracht van Het LeesPaleis De Pupillen is dat zij in staat is de buurtbewoners uit de wijk Delfshaven te bereiken en te activeren. Tijdens deze activiteit worden kinderen en jongeren uit Delfshaven ondersteund met school- en studievaardigheden. Deze kinderen hebben thuis geen mogelijkheid of middelen om rustig huiswerk te maken of ouders kunnen zelf vanwege taal of opleidingsniveau niet helpen. De huiswerkklas geeft extra ondersteuning bij het maken van huiswerk en achterstanden. Veel kinderen zien hun rapportcijfers stijgen als gevolg van de begeleiding die zij krijgen tijdens de huiswerkklassen.

Locatie

Het LeesPaleis De Pupillen is in de Rotterdamse wijk Het Nieuwe Westen in Delfshaven. In het Buurthuis worden diverse activiteiten georganiseerd voor wijkbewoners van jong tot oud door vrijwilligersorganisaties of sociaal ondernemers. Kijk ook eens bij de activiteit Creatieve en Sportieve kindermiddag waarbij je ook via NL Cares als vrijwilliger kan meehelpen. 

Help je mee?

Meld je dan aan! Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op of bekijk de veelgestelde vragen.

Delen