Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help kinderen met rekenen bij Leespaleis De Pupillen

LeesPaleis de Pupillen

25 juni 2021
Heemraadstraat 60, 3023 VJ Rotterdam
15:45 - 18:00
Kinderen
0/4

Activiteit

Ben je een beetje goed met cijfers? Ben je een beetje geduldig? Vind je het leuk om kinderen te helpen met het verbeteren van hun rekenvaardigheden? Kom dan naar het Leespaleis in Delfshaven. Het LeesPaleis De Pupillen organiseert namelijk rekenlessen voor kinderen uit de buurt. Iedere vrijdag kunnen de kinderen hier terecht met al hun rekenvragen. Het primaire doel is uiteraard het verbeteren van de rekenvaardigheden van de kinderen. De vrijwilligers van NL Cares bieden extra ondersteuning aan de groep van vaste vrijwilligers. Je helpt een kind met het oefenen van rekensommen, een huiswerkopdracht over breuken of je helpt met het oplossen simpele wiskundige formules. Specifieke vakkennis is niet nodig, maar het is wel handig als je zelf een beetje kan rekenen. Als vrijwilliger ben je erg welkom. Zoals bij al onze activiteiten, zit je ook hier nergens aan vast. Kom gewoon een keertje langs om te kijken of het wat voor je is!

Doelgroep & impact

Het LeesPaleis De Pupillen heeft als voornaamste doelstelling het scheppen van gelijke kansen voor de bewoners van de deelgemeente Delfshaven. Daarnaast staat behoud en de ontwikkeling van een eigen identiteit en cultuur als deel van de Nederlandse samenleving centraal. De grote kracht van Het LeesPaleis De Pupillen is dat zij in staat is de buurtbewoners uit de wijk Delfshaven te bereiken en te activeren.

De huiswerkbegeleiding ondersteunt kinderen en jongeren met school en studievaardigheden. Deze Kinderen kunnen thuis meestal niet terecht met huiswerk. Ze hebben thuis geen mogelijkheid of middelen om rustig huiswerk te maken of ouders kunnen zelf vanwege taal of opleidingsniveau niet helpen.

In Delfshaven hebben veel kinderen een taalachterstand. De schoolresultaten op het gebied van taal zijn laag en problemen met (begrijpend) lezen zorgt ook voor een lager resultaat op andere schoolvakken. De huiswerkklas geeft extra ondersteuning bij het maken van huiswerk en achterstanden. Veel kinderen zien hun rapportcijfers stijgen als gevolg van de begeleiding die zij krijgen tijdens de huiswerkklassen. Als je hen helpt, zorg er dan voor dat je rustig en duidelijk spreekt en je aanpast aan het tempo van het kind. Dit tempo kan ook juist hoger liggen dan je verwacht, dus pas het tempo aan op het niveau van de leerling. Wil je meer weten over de doelgroep kinderen, kijk dan hier

Locatie

De Pupillen is een buurthuis in het Nieuwe Westen, een wijk in Rotterdam Delfshaven. De Pupillen is er voor de wijk en voor alle bewoners van jong tot oud. Dagelijks organiseert het buurthuis taallessen, sportactiviteiten, computeronderwijs, creatieve activiteiten, kookclubs, studiebegeleiding en huiswerkklassen. Zo nu en dan verlaten zij zelfs het buurthuis voor uitstapjes naar bibliotheken en musea. Het buurthuis biedt ruimte voor ontmoetingen, ontspanning, ontwikkeling en onderwijs. De activiteiten van buurthuis de Pupillen bereiken een groot aantal inwoners van het Nieuwe Westen en is een centraal punt in de wijk.

Het is de missie van het Leespaleis om kinderen vaardigheden aan te leren die ze nodig zullen hebben om zich te ontwikkelen in de maatschappij. Dit willen ze bereiken door deze kinderen op een speelse maar ook educatieve wijze te begeleiden op een veilige en warme plek.

Het leespaleis ligt op zo’n acht minuten fietsen vanaf Rotterdam Centraal en zo’n acht minuten lopen vanaf metrostation Delfshaven. 

Help je mee?

Help je graag mee aan de ontwikkeling van de kinderen uit Delfshaven? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen