Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help mee bij de IMC Weekendschool

IMC Weekendschool Utrecht

23 juni 2019
Vader Rijndreef 9, 3561XB Utrecht
10:00 - 15:00
Kinderen
0/2

IMC Weekendschool

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs. Elke zondag komen 120 leerlingen naar de weekendschool om les te krijgen van inspirerende gastdocenten. Zo leren de kinderen welke beroepen er zijn, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Elke vier weken krijgen de leerlingen een ander vak, zoals journalistiek, geneeskunde, techniek, muziek en ondernemen. Leerlingen ontdekken zo waar ze affiniteit mee hebben en wat hun eigen talenten zijn. IMC Weekendschool moedigt leerlingen aan de wereld met een open en actieve houding tegemoet te treden en zich te ontplooien. Deze kennis en houding vormen de basis voor het kunnen maken van zelfstandige, gemotiveerde en verantwoordelijke keuzes op het gebied van opleiding, stages en werk.

Veel leerlingen houden van ‘doen’ en dat is ook precies wat de weekendschool beoogt: leren door ervaren. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan leren in praktijksituaties. De weekendschool daagt haar leerlingen uit hun grenzen te verleggen, verder te kijken, meer te durven en te doen. 

Doelgroep

De kinderen zitten in groep 7, 8 en de brugklas en komen uit Utrecht Overvecht. De kinderen hebben veelal een Marokkaanse achtergrond. Ze zijn nieuwsgierig, maar hebben ook een korte spanningsboog. De kinderen hebben zichzelf opgegeven om 2,5 jaar lang het programma van de weekendschool te volgen. IMC Weekendschool Utrecht heeft drie jaargroepen. Iedere jaargroep bestaat uit twee klassen van ongeveer 15 tot 20 leerlingen. 

Als begeleider

Als begeleider help je mee met het begeleiden van de lessen. Ervaring met lesgeven of kennis over het vak is niet nodig. Je hoeft zelf geen les te geven, maar je zorgt ervoor dat de kinderen tijdens de les extra begeleiding en persoonlijke aandacht krijgen. Geen enkele lesdag is hetzelfde. Dat is één van de charmes van de weekendschool, maar dit vergt ook flexibiliteit van de betrokkenen. De rol van een begeleider verschilt hierdoor per zondag. Als jaargroep begeleider zijn er echter een aantal dingen die je iedere zondag doet. Zo neem je altijd zelfstandig het dagprogramma door, neem je deel aan voorbesprekingen, vervul je een voorbeeldrol voor de leerlingen, motiveer en enthousiasmeer je leerlingen, begeleid je leerlingen tijdens opdrachten en benader je leerlingen op een positieve manier.

Aanmelding: Let op!

Voor deze activiteit mag je je uiterlijk de donderdag voor de activiteit aanmelden. Reden hiervoor is dat het programma van elke activiteit (en soms de verzamelplaats) verschilt en de IMC Weekendschool je hierover tijdig informatie wil verstrekken! Meld je je na de donderdag aan, dan is het helaas niet mogelijk om te helpen. We hopen op je begrip :).

 

Delen