Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help mee bij de Vier de Zomer-markt voor kinderen in Trompenburg Tuinen

Trompenburg Tuinen & Arboretum

8 augustus 2020
Honingerdijk 86 (beneden), 3062 NX Rotterdam
12:30 - 16:30
Kinderen
0/2

Activiteit

Houd je van avontuur? Vind je het leuk om kinderen een mooie dag te bezorgen? Help dan mee bij de Vier de Zomer-markt in het mooie Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Voor alle thuisblijvers en vakantiegangers in eigen land viert Trompenburg op 8 en 9 augustus namelijk een Vier de Zomer-markt. Een extra bijzondere markt voor alle kinderen die, in dit bijzondere jaar, wel wat extra plezier kunnen gebruiken. Er vinden verschillende activiteiten voor kinderen van diverse leeftijden plaats, denk aan: buiten broodjes bakken, beestjes zoeken met schepnetten, kruiwagenrace etc. Om er voor te zorgen dat zo veel mogelijk kinderen kunnen deelnemen, zijn ze bij Trompenburg nog op zoek naar vrijwillige begeleiders. Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast. Wanneer je aankomt op de locatie word je ontvangen en wordt uitgelegd wat precies de bedoeling is van de activiteit.

Doelgroep & impact

De Vier de Zomer-markt is er voor alle kinderen in Rotterdam die vanwege de corona maatregelen, en/of de financiële situate van hun ouders niet op vakantie kunnen. Een deel van deze kinderen komt bijvoorbeeld uit gezinnen met een migratie-achtergrond. Hierdoor kunnen de kinderen een (lichte) taalachterstand hebben. Zorg er dus voor dat je rustig en duidelijk spreekt en je aanpast aan het tempo van het kind. Dit tempo kan ook juist hoger liggen dan je verwacht, dus pas het tempo aan op het niveau van het kind. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep kinderen.

Locatie

Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad.

Wil je met de auto komen? Rijdend op de A16 neem je afrit 25 en volg je de borden Centrum. Hierna de borden Honingerdijk/ Trompenburg volgen. Het is weekend, dus je kan gratis voor de deur parkeren.

Kom je liever met het ov? Tramlijn 21 en 24 richting De Esch (Halte Burgemeester Oudlaan/ Erasmus Universiteit) stoppen dichtbij. Als je uitstapt bij de halte moet je om het Excelsior stadion heen lopen, richting de Honingerdijk beneden (ongeveer vijf minuten). Je gaat dan verder langs halte Woudestein (momenteel wegens werkzaamheden aan de trambaan niet in gebruik) en de trambaan volgen (iets teruglopen) richting de ingang van het voetbalstadion Excelsior en/of de grote parkeerplaats voor Restaurant “In den Rustwat”. Op het parkeerterrein beneden zie je links in de hoek de ingang van Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Help je mee?

Lijkt het je leuk om buiten in het groen op avontuur te gaan met kinderen van diverse leeftijden? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen