Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Bezorg vrijheidssoep aan eenzame ouderen speciaal voor Bevrijdingsdag!

Humanitas Rotterdam

30 april 2021
Pieter de Hoochweg 110, 3024BH Rotterdam
10:00 - 16:00
Ouderen
2/10

Activiteit

Laten we eens een blik vrijheid opentrekken! Vier 5 mei met de Vrijheidssoep. Juist nu het samenleven zo beperkt is, gaan we toch iets bijzonders maken van Bevrijdingsdag 2021. We eten op 5 mei samen, aan duizenden tafels in Rotterdam en heel Nederland, dezelfde maaltijd: de Vrijheidssoep. Zo blijven we verbonden met elkaar en onze geweldige stad! Chef-kok en kookboekschrijfster Yvette van Boven maakt de Vrijheidssoep van 2021. 

Om er voor te zorgen dat ook thuiswonende, eenzame ouderen van deze plantaardige soep kunnen genieten, zijn we op zoek naar mensen die de blikken willen rondbrengen.

Wil je graag iets doen voor eenzame ouderen in Rotterdam? Heb je zin om lekker de deur uit te gaan om zelfstandig wonende ouderen te verblijden met een blik vrijheidssoep? Help dan nu mee met deze leuke actie rondom Bevrijdingsdag! Om alle blikken vrijheidssoep bij de bewoners te krijgen, is de hulp van bezorgers hard nodig! Je mag zelf kiezen hoeveel soepblikken je wil rondbrengen en op welke manier je ze bezorgt: fietsend, met de scooter of met de auto. De ontvangers wonen allemaal in Rotterdam. Naast de soep ontvangen de ouderen ook een mini plantje. De corona richtlijnen worden uiteraard goed in de gaten gehouden.

Impact

Eigenlijk zouden we op 5 mei 2021 met de hele stad de vrijheid vieren. Op pleinen en in parken, op podia en in straten, met een bevrijdingsfestival en Vrijheidsmaaltijden, om te vieren dat we in een vrije stad leven, verbonden met elkaar. Maar dat we vanwege de corona-maatregelen niet meer samen kunnen zijn en eten, betekent niet dat we niet op een mooie manier samen stil kunnen staan bij Bevrijdingsdag 2021. Juist nu het samenleven zo beperkt is en veel vanzelfsprekende vrijheden

opgeschort zijn, is er veel behoefte aan saamhorigheid en moeten we goed naar elkaar omkijken. Daarom gaan we op 5 mei samen – aan duizenden tafels in de stad, dezelfde maaltijd eten: de Vrijheidsmaaltijdsoep.

In totaal willen we in 2021 met ruim 50.000 Rotterdammers van een Vrijheidssoep genieten. Dit zijn meer dan 12.000 blikken soep! Het grootste deel daarvan komt terecht bij Rotterdammers die het echt nodig hebben of extra verdienen, zoals de eenzame ouderen.

Humanitas heeft via een fonds nog een extra budget gekregen, zodat de ouderen niet alleen een blik soep zullen ontvangen, maar ook een mini plantje. Veder is het rondbreng moment ook weer een moment van aandacht en opent de deuren voor een klein gesprek over wat vrijheid voor jullie betekent!

Locatie

De soepblikken kunnen tussen 10:00 en 16:00 uur worden opgehaald in Rotterdam Delfshaven bij Humanitas.

Adres: Pieter de Hoochweg 110, 3024BH in Rotterdam. Bij aankomst zal je direct zien waar je heen moet.

Help je mee?

Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen