Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help mee in het Senioren Café

Seniorencafe

28 november 2019
Linnaeushof 94, 1098 KT Amsterdam
13:00 - 17:30
Ouderen
0/2

Activiteit 

Het Senioren Café is een buurtinitiatief in de Watergraafsmeer. Iedere donderdagmiddag is dit café open voor alle ouderen uit de buurt. Hier kunnen zij terecht voor een praatje, kopje koffie en een divers activiteitenprogramma. Zo worden er valpreventie- en veiligheidslessen georganiseerd, maar ook concerten en boottochtjes. En af en toe is er een uitje, dan gaat de groep bijvoorbeeld naar Scheveningen. Het café is populair, er zijn gemiddeld dertig bezoekers per keer. En dit aantal blijft groeien. Hierdoor kunnen de vaste medewerkers heel goed wat extra hulp gebruiken.

Als vrijwilliger help je met allerlei klusjes om de middag soepel te laten lopen. Denk hierbij aan alles klaarzetten, koffie en thee serveren, helpen bij het uitvoeren van de activiteit, maar vooral ook een praatje maken met de senioren en hen op hun gemak stellen. De vaste medewerkers zullen je opvangen en helpen bij wat je kunt doen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen, en zoals altijd bij onze activiteiten zit je nergens aan vast.


Doelgroep & impact 

Het Senioren Café is een buurtinitiatief in de Watergraafsmeer. Het café is erop gericht ouderen en mantelzorgers uit de buurt met elkaar in elkaar contact te brengen en te voorkomen dat mensen in een sociaal isolement raken. Het café is gevestigd in de pastorie van de Hofkerk. Iedereen is hier welkom, je hoeft dus geen lid van de kerk te zijn.

De aanwezigheid van jou als vrijwilliger en persoonlijke aandacht wordt door de café bezoekers én de medewerkers erg gewaardeerd. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt.  Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe jij hier het beste mee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Help je mee?

Wil je meehelpen in het café? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen