Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help mee in Jumbo Buitenveldert voor de Sociale Kruidenier - Voedselbank

Jumbo Buitenveldert

19 juni 2020
Buitenveldertselaan 184, 1081 AC Amsterdam
07:30 - 09:30
Algemene hulp
0/1

Activiteit

Een bijzondere samenwerking tussen De Sociale Kruidenier en Jumbo Buitenveldert, waar jij als NL Cares vrijwilliger bij kunt helpen. De Sociale Kruidenier is een supermarkt en ontmoetingsplek voor Amsterdammers met een krappe beurs. Klanten van de Voedselbank kunnen hier tegen een kleine prijs producten kopen in aanvulling op hun voedselpakket. De winkels van de Sociale Kruidenier zijn door de coronacrisis gesloten, mede doordat de voorraden snel opraken vanwege teruglopende donaties. Om de klanten van de Sociale Kruidenier te helpen en ervoor te zorgen dat zij alsnog aanvullende boodschappen op hun Voedselbankpakket kunnen doen, kunnen vrijwilligers zich nu inzetten bij Jumbo Buitenveldert. Voor het helpen met het bijvullen van de vakken, doneert Jumbo 12,50 euro aan De Sociale Kruidenier. Uiteraard wordt er voldaan aan de regels van het RIVM.

Met de 12,50 euro worden waardebonnen aangeschaft voor de klanten van de Sociale Kruidenier, die hiermee boodschappen kunnen doen.

Doelgroep & impact

De Sociale Kruidenier is opgericht voor klanten van de Voedselbank. De pakketten van de Voedselbank zijn ontzettend belangrijk voor circa 1200 Amsterdamse individuen en gezinnen met een krappe portemonnee. Het voorziet hen van een aantal maaltijden per week. De Sociale Kruidenier biedt hier een heel waardevolle aanvulling op. In de winkel kunnen mensen voor een lage prijs zelf voedsel en non-food producten aanschaffen. Eigen keuze is hierin belangrijk. Autonomie hebben over hetgeen je aanschaft en eet, is belangrijk voor het zelfvertrouwen en welbevinden. Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor of laagdrempelig financieel advies.

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten door de Sociale Kruidenier te helpen? Klink dan hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen