Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help ouderen in beweging te blijven bij Florence Mariahoeve

Florence Mariahoeve

10 september 2021
Deze activiteit, doe je thuis!
12:00 - 13:00
Ouderen
0/2

Activiteit

Bewegen is goed voor lichaam en geest, ook op latere leeftijd. Bewegen geeft mensen een goed gevoel en het brengt mensen samen. Zeker in deze lastige tijden van Covid-19 heeft zorgpersoneel minder tijd om met ouderen naar buiten te gaan en is het voor vrijwilligers niet altijd meer mogelijk om te helpen bij een zorginstelling. Om ouderen toch in beweging te houden kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Vind jij het leuk om ouderen te motiveren en te stimuleren om te blijven bewegen, gewoon vanuit hun rolstoel? Jij kan helpen door een filmpje op te nemen van maximaal 30 minuten, waarin je ouderen instructies geeft wat ze moeten doen.

Denk aan makkelijke bewegingen waarbij ze cirkels maken met hun armen, hun armen van boven naar beneden bewegen of schuin van boven naar beneden. Ook met de benen kunnen oefeningen gedaan worden zoals het om de beurt strekken van de benen of de knieën een voor een optrekken. Op deze manier kunnen ook mensen die in een rolstoel zitten meedoen. In de bevestigingsmail staan nog wat linkjes met voorbeelden van oefeningen. Dit filmpje neem je gewoon thuis op en kun je uploaden op YouTube of Vimeo. Het mailadres waar je de link van het filmpje naar mag opsturen staat in de bevestigingsmail. Wij zorgen dat deze instructie bij Florence Mariahoeve terecht komt. Draag jij vanuit huis bij aan de gezondheid van ouderen?

Doelgroep & impact

Verpleeghuis Mariahoeve biedt specialistische zorg aan jongeren en ouderen. Er wonen jonge mensen met dementie en ouderen met een psychiatrische achtergrond. Er zijn een aantal activiteitenruimtes in Florence Mariahoeve waar regelmatig verschillende activiteiten worden gedaan. Beweging is goed voor jong en oud en jij kan eraan bijdragen om de bewoners van Florence Mariahoeve in beweging te brengen. Stuur jij een filmpje op om in deze lastige tijd vanuit huis iets voor ouderen te betekenen?

Locatie

Verpleeghuis Florence Mariahoeve is gevestigd in Mariahoeve aan de rand van Den Haag. Het verpleeghuis biedt specialistische zorg aan jonge en oudere mensen met dementie en aan ouderen met een psychiatrische achtergrond.

Help je mee?

Zin om ouderen te helpen in beweging te blijven? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veel gestelde vragen of neem contact met ons op

 

Delen