Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Helpen bij de borrelmiddag bij Florence Oostduin

Florence Oostduin

7 mei 2021
Goetlijfstraat 5, 2596 RH Den Haag
13:30 - 15:30
Ouderen
0/2

Activiteit

Deze middag ga jij helpen met een borrelmiddag bij Florence Oostduin. Voordat de borrel begint begeleid je samen met de activiteitenbegeleiders de bewoners naar de ruimte waar de borrel wordt gehouden. Tijdens de borrel help je met het inschenken van wat te drinken en het klaarzetten van de hapjes. Maak gezellig een praatje met ze, want dit hebben ze gemist. Met deze activiteit bezorg jij ouderen een leuke dag en je hulp en enthousiasme wordt erg gewaardeerd. Na afloop van de borrel breng je samen met de begeleiders de bewoners weer terug naar hun afdeling.

Doelgroep & impact

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent en soms een lichte vorm van dementie hebben. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt.

Eenzaamheid is een groot probleem wat toeneemt met de leeftijd. Van de 85-plussers voelt bijna tweederde zich eenzaam, wat vele negatieve gevolgen met zich meebrengt. Door hoge werkdruk op het zorgpersoneel blijven ouderen steeds vaker hele dagen op hun kamer. Hierdoor komen ouderen minder in contact met andere mensen. Daar kun jij verandering in brengen door deel te nemen aan deze activiteit!

Locatie

Florence Oostduin ligt op een prachtige locatie in het Bezuidenhout. Hier wonen ouderen zelfstandig of binnen de zorgafdeling die lichamelijke of psychogeriatrische zorg nodig hebben.

Help je mee?

Zin om ouderen te helpen tijdens een borrelmiddag? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen