Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Help ouderen met hun computerproblemen bij de Computerclub van CJV Feijenoord

Jeugdcentrum CJV Feijenoord

7 december 2021
Nassauhaven 297, 3091JJ Rotterdam
18:00 - 20:00
Ouderen
0/1

Activiteit

Heb je feeling met computers? Kan je goed overweg met smartphones of tablets? En ben je een beetje geduldig? Kom dan helpen bij de computerclub van CJV Feijenoord! 

Jong helpt oud. Bij de computerclub help jij, de vrijwilliger, ouderen om te gaan met hun computers, tablets, telefoons en navigatiesystemen. Het is heel vrijblijvend; ouderen lopen binnen met hun vraag en de vrijwilligers helpen hen hiermee. Natuurlijk wordt er ook gezellig een kopje koffie of thee met elkaar gedronken. Iedereen met een klein beetje verstand van computers en dergelijke kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & impact

CJV Feijenoord biedt mensen een plek waar ze zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Tijdens de activiteiten staan plezier maken, talenten ontwikkelen en leren samenwerken centraal. Hierdoor willen zij bijdragen aan een samenleving waarin ruimte en aandacht is voor iedereen, ongeacht cultuur, levensovertuiging of financiële situatie.

CJV Feijenoord werkt met PBS, Positive Behavior Support. Zij focussen ons op positief gedrag en blijven dit stimuleren. Dit door elkaar complimenten te geven, het positieve gedrag te benoemen en elkaar te belonen. 

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen. Verder kun je natuurlijk ook terecht bij de begeleider van de activiteit wanneer je een vraag hebt.

Locatie

De vrijwilligersorganisatie CJV Feijenoord is opgericht in 1889. Ons gebouw is gelegen aan de Nassauhaven. Het is een echt buurthuis, waar de deuren altijd open staan en iedereen welkom is. Elke week zijn er een aantal terugkerende activiteiten voor zowel jeugd als volwassenen. Dit zijn diverse knutselclubjes, de jongerensoos en naai- en computerlessen.

De locatie is te bereiken met het openbaar vervoer bus 32 en bus 66 stoppen vlakbij. Treinstation Rotterdam Zuid bevindt zich op 10 minuten loopafstand.

Help je mee?

Wil je ouderen helpen met hun computer-, telefoon- of tablet- problemen? Meld je dan aan! Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen