Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Helpen bij de Kleuterclub (4-6 jaar) van CJV Feijenoord

Jeugdcentrum CJV Feijenoord

10 november 2021
Nassauhaven 297, 3091JJ Rotterdam
13:00 - 15:30
Kinderen
0/2

Activiteit

Kan je goed overweg met kleuters? Houd je van knutselen, gezelligheid en spelletjes doen? Kom dan naar de Kleuterclub van CJV Feijenoord!

De kleuterclub is voor kinderen van vier tot en met zes jaar uit de wijk Feijenoord. Voor de kleuters is van alles te beleven zoals de knutseltafel, spelletjes, schminken en een echte poppenhoek. Op deze manier zijn de kinderen lekker creatief bezig en leren ze samen werken en samen spelen. Tijdens het knutselen werken de kinderen aan een bepaald thema. Denk hierbij aan: Moeder- en Vaderdag, de jaargetijden of Halloween. Naast de binnen activiteiten doen ze, als het lekker weer is, ook aan buiten sporten: een potje voetbal of volleybal. Je hebt geen speciale kwalificaties nodig om te kunnen helpen, er is vaste begeleiding aanwezig die je uit legt wat er op het programma staat en waar je bij kan helpen. Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & impact

CJV Feijenoord biedt mensen een plek waar kinderen zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Tijdens de activiteiten staan plezier maken, talenten ontwikkelen en leren samenwerken centraal. Hierdoor willen zij bijdragen aan een samenleving waarin ruimte en aandacht is voor iedereen, ongeacht cultuur, levensovertuiging of financiële situatie.

CJV Feijenoord werkt met PBS, Positive Behavior Support. Zij focussen ons op positief gedrag en blijven dit stimuleren. Dit door elkaar complimenten te geven, het positieve gedrag te benoemen en elkaar te belonen. 

Een groot deel van de kinderen uit deze wijk komt uit gezinnen met een migratie-achtergrond. Hierdoor kunnen de kinderen een (lichte) taalachterstand hebben. Zorg er dus voor dat je rustig en duidelijk spreekt en je aanpast aan het tempo van het kind. Dit tempo kan ook juist hoger liggen dan je verwacht, dus pas het tempo aan op het niveau van het kind. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep kinderen. Verder kun je natuurlijk ook terecht bij de begeleider van de activiteit wanneer je een vraag hebt.

Locatie

De vrijwilligersorganisatie CJV Feijenoord is opgericht in 1889. Het gebouw is gelegen aan de Nassauhaven. Het is een echt buurthuis, waar de deuren altijd open staan en iedereen welkom is. Elke week zijn er een aantal terugkerende activiteiten voor zowel jeugd als volwassenen. Dit zijn diverse knutselclubjes, de jongerensoos en naai- en computerlessen.

De locatie is te bereiken met het openbaar vervoer bus 32 en bus 66 stoppen vlakbij. Treinstation Rotterdam Zuid bevindt zich op 10 minuten loopafstand.

Help je mee?

Wil je meehelpen de kleuters een leuke middag te bezorgen? Meld je dan aan! Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen