Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Helpen bij de Sociale Kruidenier

De Diaconie Amsterdam

8 april 2021
Banne Buikslootlaan 63c, 1034 AA Amsterdam
09:30 - 15:00
Algemene hulp
0/1

Activiteit

De Sociale Kruidenier is een supermarkt en ontmoetingsplek voor mensen met een krappe beurs. Klanten van de Voedselbank kunnen hier terecht voor producten tegen een speciaal tarief in aanvulling op het voedselpakket. Vanwege corona is de winkel op een alternatieve manier geopend, waar jouw hulp zeer bij gewenst is. Iedere donderdagochtend wordt de ruime kerkzaal omgebouwd tot een winkel. Je helpt hierbij met het klaarzetten van de tafels, geïmproviseerde schappen en vergelijkbare klusjes om er in korte tijd een winkel van te maken.

Vanaf 11.00 uur zijn de bezoekers welkom, en worden samen met hen de boodschappenmandjes ingepakt. Dit om het winkelen soepel te laten verlopen, en het contact met elkaar en de producten te beperken. Ook hier kun je bij helpen, terwijl je een praatje maakt met de bezoekers. Zij rekenen vervolgens de boodschappen af bij de kassa, die ook door vrijwilligers wordt bediend. Vind je het leuk om heel concreet en waardevol de handen uit de mouwen te steken? Kom gezellig een keertje meehelpen.

Doelgroep & impact

De Sociale Kruidenier is opgericht voor klanten van de Voedselbank. De pakketten van de Voedselbank zijn ontzettend belangrijk voor circa 1200 Amsterdamse individuen en gezinnen met een krappe beurs. Het voorziet hen van een aantal maaltijden per week. De Sociale Kruidenier biedt hier een heel waardevolle aanvulling op. In de winkel kunnen mensen voor een lage prijs zelf voedsel en non-food producten aanschaffen. Eigen keuze is hierin belangrijk. Autonomie hebben over hetgeen je aanschaft en eet, is belangrijk voor het zelfvertrouwen en welbevinden. Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor of laagdrempelig financieel advies.

Afgelopen december is er een item over het initiatief gemaakt door Pauw. Deze kun je hier bekijken.

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten door de Sociale Kruidenier te helpen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen