Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Helpen bij de Spelmiddag voor eenzame Ouderen

Jeugdcentrum CJV Feijenoord

15 november 2021
Nassauhaven 297, 3091JJ Rotterdam
12:30 - 16:30
Ouderen
0/2

Activiteit

Houd jij ook zo van spelletjes en gezelligheid? Kom dan naar het CJV in Feijenoord. Iedere maandag is daar namelijk een gezellige inloop middag voor de ouderen uit de buurt. Meestal worden er spelletjes gedaan met elkaar. Denk aan klaverjassen, sjoelen, bingo, Rummikub, quizzen etc. Soms zijn er ook speciale themamiddagen, zoals high tea, sierstukjes maken of een informatiemiddag over een bepaald onderwerp. Natuurlijk vindt dit alles plaats onder het genot van een gezellig een hapje en een drankje.

Als vrijwilliger help je bijvoorbeeld met het klaarmaken van de ruimte, het schenken van de koffie en thee, het ondersteunen van de ouderen die dit nodig hebben, het opruimen aan het einde van de activiteit en vooral door het maken van een gezellig praatje met de ouderen. De bezoekers van de inloop middag leven enorm op door de extra aandacht! Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & impact

CJV Feijenoord biedt mensen een plek waar ze zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Tijdens de activiteiten staan plezier maken, talenten ontwikkelen en leren samenwerken centraal. Hierdoor willen zij bijdragen aan een samenleving waarin ruimte en aandacht is voor iedereen, ongeacht cultuur, levensovertuiging of financiële situatie.

CJV Feijenoord werkt met PBS, Positive Behavior Support. Zij focussen ons op positief gedrag en blijven dit stimuleren. Dit door elkaar complimenten te geven, het positieve gedrag te benoemen en elkaar te belonen. 

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen. Verder kun je natuurlijk ook terecht bij de begeleider van de activiteit wanneer je een vraag hebt.

Locatie

De vrijwilligersorganisatie CJV Feijenoord is opgericht in 1889. Ons gebouw is gelegen aan de Nassauhaven. Het is een echt buurthuis, waar de deuren altijd open staan en iedereen welkom is. Elke week zijn er een aantal terugkerende activiteiten voor zowel jeugd als volwassenen. Dit zijn diverse knutselclubjes, de jongerensoos en naai- en computerlessen.

De locatie is te bereiken met het openbaar vervoer bus 32 en bus 66 stoppen vlakbij. Treinstation Rotterdam Zuid bevindt zich op 10 minuten loopafstand. 

Help je mee?

Heb je zin in een gezellige spelmiddag? Wil je helpen? Meld je dan aan! Klik hieronder op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen