Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Helpen bij de tijdelijke daklozen opvang in de Maassilo

Nico Adriaans Stichting (NAS)

20 februari 2021
Maassilo Zuidzijde 1-2, Rottterdam 3081 AE
18:00 - 20:00
Dak- en thuislozen
1/1

Activiteit

Wil je Rotterdamse daklozen helpen tijdens deze lockdown? Help dan mee bij de tijdelijke daklozen opvang in de Maassilo. Zo kunnen ze hulp gebruiken bij:

- Broodjes uitdelen

- Soep scheppen

- Broodjes en eten klaarmaken

- Koffie en thee zetten en serveren

- Helpen met beddengoed uitdelen

- Helpen in de keuken

- Kleine hand- en span diensten

Je hebt geen speciale kwalificaties nodig om te kunnen helpen, er is vaste begeleiding aanwezig die je uitlegt waar je precies bij kan helpen. Iedereen kan mee doen met deze activiteit en zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Let op: vanwege de avondklok, heb je nog een uur de tijd om thuis te komen nadat deze activiteit is afgelopen.

Doelgroep & impact

Nico Adriaans Stichting (NAS) biedt hulp aan kwetsbare dakloze Rotterdammers door hen een thuis te geven, zelfstandig te laten wonen, een dagelijkse bezigheid aan te bieden of een tijdelijke overbrugging. Door samen met de bezoekers bijvoorbeeld een creatieve activiteit te ondernemen, geeft de NAS hen aandacht waarmee ze vanuit hun perspectief hun bestaan als mens erkent en bevestigt. Voor meer informatie over deze doelgroep kijk je hier.

Locatie 

De Nachtopvang Maassilo is van tijdelijke aard en onregelmatig open. Openstelling hangt af van de geldende coronamaatregelen en/of van de buitentemperatuur. Wanneer het corona advies luidt om binnen te blijven, vangen wij de mensen zonder huis op. Wanneer de temperatuur onder de -3 graden Celsius (gevoelstemperatuur) daalt, kunnen ze er terecht.

De opvang is in de Maassilo Zuidzijde 1-2 Rotterdam. De entree is aan de rechterzijkant van de Maassilo, aan de waterkant. Metrostation Maashaven en tram 20 stoppen op 25m afstand.

Help je mee?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen