Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Helpen bij het diner voor eenzame ouderen

Buurthuis Mandelaplein

5 december 2019
Mandelaplein 1, 2572 HT Den Haag
16:00 - 18:30
Ouderen
0/2

Activiteit

Elke donderdagavond wordt er een heerlijke maaltijd geserveerd voor eenzame ouderen uit de wijk Transvaal. Als flexibele vrijwilliger kun jij helpen om er een leuke avond van te maken. Jij helpt bijvoorbeeld met het klaar zetten en opruimen van de tafels, het ontvangen van de ouderen en helpt met het serveren van het eten. Je kunt zelf natuurlijk ook mee eten om een gezellig praatje te maken met de ouderen. Dit is een ontzettend leuke en nuttige activiteit en de instelling is altijd erg blij met de komst van vrijwilligers via NL Cares.

Doelgroep & impact

Voor veel eenzame ouderen is het erg waardevol om contact te hebben met andere mensen, waardoor ze weer een beetje opleven. Dat is precies de intentie waarmee dit diner wekelijks wordt georganiseerd. Daarnaast wordt er voor de ouderen een gezonde maaltijd bereid. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Je hebt voor deze activiteit geen speciale vaardigheden nodig, alle hulp is zeer welkom.

De instelling 

Het Proeflokaal is een sociaal restaurant waar alleenstaanden en ouderen kunnen komen eten, en bij een bijbehorende sociale helpdesk informatie en advies kunnen krijgen over tal van zaken die voor hen van belang zijn op het gebied van welzijn, wonen en financiën. Drie keer per week kunnen ouderen en alleenstaanden samen een hapje komen eten.

Help je mee? 

Wil je helpen bij de maaltijd voor eenzame ouderen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen