Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Helpen in de Weggeefwinkel

Vadercentrum Adam

18 november 2020
Jonckbloetplein 24, 2532 AR Den Haag
11:00 - 13:15
Algemene hulp
0/1

Activiteit 

Als vrijwilliger help je met het sorteren van de tweedehands spullen, zoals keukengerei, kleding en boeken onder begeleiding. De spullen geef je daarna een leuk plekje in de winkel. Je zal als vrijwilliger de winkelactiviteit begeleiden en zorgen dat de winkel tijdens het winkelen wordt aangevuld met extra spullen. Dit alles doe je samen met de andere vrijwilligers van de weggeefwinkel. Je hoeft geen specifieke kennis te hebben om te kunnen helpen bij deze activiteit.

Doelgroep

Vanwege Corona zijn de openingstijden van de Weggeefwinkel aangepast. Normaal gesproken bezoeken zo'n 400 mensen wekelijks de weggeefwinkel. De 'klanten' mogen alleen komen winkelen als zij kunnen aantonen dat zij onder een bepaalde inkomensgrens leven. Door loting wordt bepaald wie er in welke volgorde de winkel binnen mag. De anderen wachten in buurtcentrum Adam onder het genot van een kopje koffie hun beurt af. De wachttijd biedt zodoende de mogelijkheid om in contact te komen met anderen.

Locatie

De weggeefwinkel ondersteunt inwoners van Den Haag die onder de armoedegrens leven, door het kosteloos aanbieden van goede bruikbare spullen. Met deze spullen willen ze mensen een laagdrempelige manier bieden om (weer) een deel uit te maken van de maatschappij. 

Help je mee?

Wil je helpen bij de weggeefwinkel? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen