Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Huiswerkbegeleiding Oumnia voor middelbare schoolleerlingen

De Speler

25 oktober 2020
Thorbeckelaan 18c, 3552 CS Utrecht
10:45 - 13:00
Kinderen
0/2

De activiteit

Bij Oumnia gaan kinderen uit de buurt op zondag aan de slag met hun huiswerk en het leren voor proefwerken en toetsen. Onder professionele begeleiding en met hulp van vrijwilligers kunnen ze zo hun kennis nog wat extra bijspijkeren. De huiswerkbegeleiding is opgedeeld in een ochtend- en een middaggroep. 's Ochtends komen kinderen van de middelbare school om te oefenen met Engels, Nederlands, wiskunde en biologie. 's Middags komen kinderen van groep 5 t/m groep 8 van de basisschool. Zij hebben vooral hulp nodig bij begrijpend lezen en spelling. Als vrijwilliger ga je één-op-één met de kinderen aan de slag. Je geeft extra uitleg en helpt hen bij hun huiswerk. Hierbij heb je geen extra vaardigheden nodig: je geeft antwoorden waar je kan, helpt ze bij het overhoren en geeft ze een extra boost. 

Doelgroep & impact 

In buurthuis De Speler huisvest stichting Oumnia, wat in het Arabisch 'hoop op de toekomst' betekent. In eerste instantie was het vooral een ontmoetingsplek voor jongeren uit de buurt, maar in de loop der jaren zijn er ook educatieve en culturele activiteiten ontwikkeld. De meeste kinderen die langskomen zijn van Marokkaanse afkomst. Omdat deze kinderen thuis niet altijd om hulp kunnen vragen, biedt de stichting extra begeleiding bij het schoolwerk. 

Help je mee?

Heb jij zin in een zinnige zondagochtend? Klik hieronder dan op 'Ik wil ook vrijwilligen'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. 

Bereikbaarheid 

De Speler is ongeveer 10 minuten fietsen van het centrum van Utrecht. Je kunt ook bus 3 vanaf Utrecht Centraal pakken. 
 

Delen