Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Huiswerkbegeleiding met kinderen

Multicultureel Ontmoetingscentrum

20 november 2019
Teniersstraat 17, 2526 NX Den Haag
13:45 - 16:00
Kinderen
1/2

Activiteit

Als vrijwilliger help jij kinderen met hun huiswerk waar je kan. Het MOC helpt kinderen van de basis- en middelbare school. Eerst maken de kinderen hun huiswerk, daarna is er een pauze, tot slot een begeleid spel. Je hebt voor deze activiteit geen specifieke voorkennis nodig, je kan kinderen door één-op-één aandacht te geven al enorm helpen.

Tijdens het uur huiswerkbegeleiding helpen de vrijwilligers de kinderen bij verschillende schoolvakken. Hoe leer je iets gemakkelijker uit je hoofd? Wat kun je doen om je schrijfvaardigheid te verbeteren? En een werkstuk presenteren, hoe doe je dat? Er is extra aandacht voor hardop en begrijpend lezen. Na een uur daalt het concentratiepijl van de kinderen en is er kort pauze met limonade en koekjes. Tot slot is er educatief spel. Dat kan een uitstapje zijn (bijvoorbeeld naar de naburige kinderboerderij) of een sport (op de speeltuin voor het MOC). Hier wordt vooral gewerkt aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden: sociaal gedrag in groepsverband.

Doelgroep & Impact   

Doel is om kinderen te helpen bij hun huiswerk en om leerlingen met gevarieerde culturele achtergronden bekender en beminder met elkaar te maken. Door de huiswerkbegeleiding worden kinderen geholpen aan betere cijfers, meer plezier en motivatie op school. Doordat de kinderen samen leren en spelen, worden vooroordelen kleiner.

Locatie 

Het MOC (Multicultureel Ontmoetingscentrum) heeft als doel een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de buurt en de ontmoeting te stimuleren tussen verschillende bevolkingsgroepen en hun emancipatie en zelfredzaamheid binnen de Nederlandse samenleving te bevorderen. Dit doet het MOC door het organiseren van veel verschillende activiteiten bij het ontmoetingscentrum. 

Help je mee?

Wil je kinderen helpen bij de huiswerkbegeleiding? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen