Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Kinderen helpen op de Weekendschool

IMC Weekendschool Den Haag

12 januari 2020
Turfmarkt 99, 2511 DC Den Haag
10:30 - 15:00
Kinderen
3/3

Activiteit

Wil jij kinderen helpen om over uiteenlopende onderwerpen te leren? IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs. Elke zondag komen ongeveer 100 leerlingen naar de weekendschool om les te krijgen van inspirerende gastdocenten. Als vrijwilliger help je mee met het begeleiden van de lessen. Les ervaring of kennis over het vak is niet nodig. Je hoeft zelf geen les te geven, maar je zorgt ervoor dat de kinderen tijdens de les extra begeleiding en persoonlijke aandacht krijgen. Zo leren de kinderen welke beroepen er zijn, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Elke vier weken krijgen de leerlingen een ander vak, zoals journalistiek, geneeskunde, techniek, muziek, ondernemen etc. Elke zondag kun je je inschrijven voor deze activiteit! Check hier het rooster van het schooljaar.

Doelgroep & impact

De leerlingen zitten in groep 7, 8 en de brugklas en komen uit de Schilderswijk, Laak en Transvaal. Zij hebben zichzelf opgegeven om 2,5 jaar lang het programma van de Weekendschool te volgen. IMC Weekendschool Den Haag heeft drie jaargroepen. Wil je meer weten over de IMC Weekendschool, ga dan naar de website.

Locatie

De lessen van IMC Weekendschool in Den Haag worden gegeven in de Campus van Universiteit Leiden in Den Haag. Locatie Wijnhaven.

Help je mee?

Wil je helpen bij de lessen? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Delen