Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Inpakken en uitdelen bij Voedselbank Kanaleneiland

Voedselbank Kanaleneiland

25 november 2020
Livingstonelaan 1350, 3526 JX Utrecht
14:00 - 19:00
Algemene hulp
1/2

Activiteit

Op woensdag worden de pakketten bezorgd vanuit een buurthuis in Kanaleneiland. Door Corona is het ophalen van de boodschappen voor de families nu (nog) niet mogelijk, daarom worden ze bezorgd. Voordat ze bezorgd kunnen worden moet het geleverde voedsel worden verdeeld. Als vrijwilliger help je hierbij en pak je de kratten in. Ook is er de mogelijkheid om te helpen met de uitgifte. Met de uitgifte kan je gevraagd worden om als bijrijder bij een bezorger te helpen met het bezorgen van pakketten. De pakketten zijn namelijk groot en zwaar, het is voor de bezorger niet alleen te doen. Let op: Hierbij zit je samen met de bezorger in de auto en kun je geen 1,5 m afstand houden. Het kan zijn dat dit de enige functie is die deze dag beschikbaar is. Mocht je dit niet willen, dan kan het zijn dat er geen ander werk is en dat je dan niet kunt helpen. Dit weet de voedselbank pas bij het begin van de shift. 

Doelgroep & impact 

De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan mensen en gezinnen die onder de armoedegrens leven. Daarnaast biedt het sociaal juridische ondersteuning. Wekelijks worden in Utrecht vanuit 8 uitgiftepunten pakketten uitgedeeld aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben als het gaat om voedselvoorziening. 

Help je mee?

Wil jij ook je handen uit de mouwen steken voor de Voedselbank in Kanaleneiland? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Bereikbaarheid

De Voedselbank Kanaleneiland bevindt zich in Buurthuis Dock aan de Livingstonelaan 1350. Het ligt op 10 minuten fietsen van het centraal station. Voor OV-informatie kijk je op www.9292.nl

Delen