Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Kinderen (10 - 14 jaar) begeleiden bij de gastlessen van Weekendschool Petje Af

Weekendschool Petje Af

6 december 2020
Spaanseweg 40, 3028 HW Rotterdam
10:45 - 15:00
Kinderen
0/2

Activiteit

Bij Petje af ontdekken kinderen van 10 t/m 14 jaar op zondag de wereld. Ze krijgen les van inspirerende gastdocenten uit de beroepspraktijk, bezoeken verschillende bedrijven en trekken erop uit voor gezonde en culturele activiteiten. Door hun wereld te vergroten ontdekken de kinderen hun talenten. Zij ontwikkelen toekomstperspectief en zodoende nemen hun kansen in de maatschappij toe.

Petje af Rotterdam is op zoek naar enthousiaste mensen die de kinderen willen begeleiden tijdens de gastlessen, bedrijfsbezoeken en uitjes van Petje af. Er zijn maximaal 18 kinderen per groep en altijd minimaal één Petje af coach aanwezig. 

Petje af werkt in blokken van 4 weken: week 1) gastspreker op bezoek, week 2) bedrijfsbezoek, week 3) presentaties en week 4) uitje. We zijn dus afwisselend “thuis” en “uit”. Kijk op onze website voor het rooster. Je bent elke week welkom!

Doelgroep & Impact

Nederland is een ontwikkeld land waar veel kinderen het goed hebben. Toch vallen er helaas kinderen buiten de boot. Stichting Petje af is er voor deze kinderen met wie het niet goed gaat of dreigt te gaan. Kinderen horen zich op jonge leeftijd niet druk te maken over hun toekomstkansen. Jonge kinderen horen geen negatief (zelf)beeld te hebben of te ontwikkelen. Nooit! Kinderen hebben recht om op te groeien binnen een stabiele en veilige omgeving. Ze mogen worden wie ze zijn.

Locatie & bereikbaarheid

Petje af Rotterdam opereert vanuit de Prinses Margrietschool in Delfshaven (Spaanseweg 40, 3028 HW Rotterdam). Bus-, tram- en metrostation Marconiplein ligt op 5 minuten loopafstand.

Help je mee?

Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. 

Delen