Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Uurtje klassieke muziek met eenzame ouderen

Laurens Stadzicht

2 december 2020
Overschiese Kleiweg 555, 3045 LJ Rotterdam
09:00 - 12:00
Ouderen
0/3

Activiteit

Houd je ook van muziek? De bewoners van Laurens Stadzicht genieten er in ieder geval enorm van om samen naar muziek te luisteren. Laurens Stadzicht streeft ernaar de ouderen een gezellig thuis te bieden en jij kan hier als vrijwilliger aan meehelpen. Bij aankomst word je ontvangen door de activiteitenbegeleider en wordt uitgelegd wat de bedoeling is van de activiteit. Jij begeleidt de oudere bewoners naar de zaal, schenkt een lekker kopje koffie of thee in. Jullie luisteren dan gezellig samen naar de muziek. Uiteraard is er ook tijd voor een praatje. Na afloop van het concert breng je hen weer terug naar de afdeling. Je hebt voor deze activiteit geen speciale ervaring of vaardigheden nodig, dus iedereen kan deelnemen. Ze zijn altijd erg blij met de komst van vrijwilligers. De bewoners leven enorm op door de extra aandacht en er ligt minder druk op het personeel. Je hebt geen speciale ervaring of vaardigheden nodig voor deze activiteit, dus iedereen kan deelnemen en je zoals bij al onze activiteiten zit je nergens aan vast.

Doelgroep & Impact

Laurens Stadzicht is een woonzorglocatie voor ouderen met dementie. De medewerkers van Laurens Stadzicht hechten veel belang aan persoonlijke aandacht, service en een prettige en open sfeer. Ze bieden zo veel mogelijk zorg en begeleiding op maat. 

Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om volop van de activiteit te kunnen genieten, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. De ouderen op deze locatie hebben dementie. Met hen gaat communiceren soms moeizaam. Een paar tips om om te gaan met ouderen met dementie: Praat in korte zinnen en stel één vraag tegelijk. Trek de aandacht wanneer je iets wilt zeggen door middel van oogcontact en vraag toestemming “vindt u het goed als…” voordat je handelt. Hoewel personen met dementie niet altijd onthouden wat je zegt, genieten zij er wel van als je enthousiast vertelt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen. Verder kun je natuurlijk ook terecht bij de begeleider van de activiteit wanneer je een vraag hebt. 

Locatie

De locatie bevindt zich in een parkachtige omgeving aan de rand van Overschie. Er heerst een warme, gemoedelijke en huiselijke sfeer. Laurens Stadzicht is ongeveer vijf minuutjes lopen vanaf tramhalte Franciscus Gasthuis, vanwaar trams en bussen rijden. De locatie is goed bereikbaar met de fiets of met het openbaar vervoer.

Help je mee?

Heb je zin in een muzikale en vooral hele gezellige ochtend? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen