Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Kleine verrassing voor kwetsbare gezinnen in Buitenveldert

Menno Simonszhuis

7 april 2020
Noordhollandstraat 17A, 1081 AS Amsterdam
16:00 - 17:00
Algemene hulp
1/5

Activiteit 

Een klein cadeautje voor gezinnen in Buitenveldert. Door het coronavirus zijn gezinnen die het moeilijk hebben, nog kwetsbaarder. Scholen zijn dicht, en ook de opvang voor hulpbehoevende gezinsleden is gesloten. Een aantal gezinnen heeft geen vast dak boven het hoofd. Met een klein gebaar kun je veel voor hen betekenen in deze lastige tijd.

Je kunt de gezinnen een hart onder de riem steken door via NL Cares een klein cadeautje of een geschreven kaartje te geven. Zo kunnen we toch aandacht voor elkaar hebben en elkaar opvrolijken, zonder dat er een ontmoeting plaatsvindt. Een puzzelboekje, puzzel, teken- en knutselspullen, of kleine gezelschapsspelletjes maken al een groot verschil en kunnen de gezinnen helpen om invulling te geven aan de dag. Zo weten zij dat er aan hen wordt gedacht, en helpen we elkaar op een veilige manier deze bizarre tijd door. De medewerkers van het Menno Simonszhuis zorgen dat het op de juiste plek terecht komt.


Doelgroep & impact

Het Menno Simonszhuis werkt in verband met het coronavirus samen met Dynamo. Vanwege de sluiting van dagcentra en buurtontmoetingsplaatsen in Buitenveldert fungeert het Menno Simonszhuiz als centraal punt vanuit waar verrassingspakketjes worden verspreid onder de meest kwetsbare buurtgenoten. De pakketjes die de zorginstellingen ontvangen worden een aantal dagen achtergehouden voordat ze worden uitgedeeld, zodat een mogelijke besmetting met het virus via papier uitgesloten is. Voor deze kwetsbare groep willen we namelijk alle risico’s vermijden.


Help je mee?

Wil je mee doen met deze actie? Je kunt je cadeautje en kaart in de speciaal hiervoor neergezette bak doen, die staat bij de receptie van het Menno Simonszhuis, ter attentie van de NL Cares verrassingsactie - Hester Siegers Dynamo. Dit kan de hele dag tot 16.00 uur, en hoeft dus niet perse tussen 15.00-16.00 uur. Of je doet het cadeautje in de brievenbus, ook dan komt het goed terecht!


Schrijf je hieronder wel even in. Op die manier laat je ons en het Menno Simonshuis weten dat je een cadeautje hebt gebracht.

Delen