Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Kleine verrassing voor kwetsbare ouderen in de Rivierenbuurt

Rijn 58

6 april 2020
Rijnstraat 58, 1078 RD Amsterdam
14:00 - 15:00
Algemene hulp
1/10

Activiteit 

Een klein cadeautje voor kwetsbare ouderen en buurtgenoten in de Rivierenbuurt. Vanwege het corona virus hebben veel woon-zorginstellingen en dagbestedingen de moeilijke keuze gemaakt om het aanbod van activiteiten drastisch te schrappen. Voor veel mensen betekent dit geen daginvulling meer en minder sociale contacten. Zo ook voor kwetsbare buurtgenoten en ouderen in de Rivierenbuurt. Met een klein gebaar kun je veel voor hen betekenen in deze lastige tijd.

Je kan je nu inzetten tegen eenzaamheid en mensen een hart onder de riem steken door via NL Cares een klein cadeautje of een geschreven kaartje te geven aan kwetsbare buurtgenoten. Zo kunnen we toch aandacht voor elkaar hebben en elkaar opvrolijken, zonder dat er een ontmoeting plaatsvindt. Een puzzelboekje, puzzel, tijdschrift (recent/nieuw), of een handgeschreven kaartje maakt al een groot verschil. Zo weten mensen dat er aan hen wordt gedacht, en helpen we elkaar op een veilige manier deze bizarre tijd door. De medewerkers van Rijn 58 zorgen dat het op de juiste plek terecht komt.


Doelgroep & impact

Rijn 58 is een locatie van Dynamo. Vanwege de sluiting van dagcentra en buurtontmoetingsplaatsen in de Rivierenbuurt fungeert Rijn 58 als centraal punt vanuit waar maaltijden en verrassingspakketjes worden verspreid onder de meest kwetsbare buurtgenoten. De pakketjes die de zorginstellingen ontvangen worden een aantal dagen achtergehouden voordat ze worden uitgedeeld, zodat een mogelijke besmetting met het virus via papier uitgesloten is. Voor deze kwetsbare groep willen we namelijk alle risico’s vermijden.


Help je mee?

Wil je mee doen met deze actie? Zorg dat je cadeautje door de brievenbus past. Dan kun je het cadeautje en kaart in de brievenbus van locatie Rijn 58 doen, tussen 10.00-15.00 uur in de speciale doos bij de receptie doen of versturen met de post:

Rijn 58

T.a.v. NL Cares verrasingsactie – Brigitte Aalders

Rijnstraat 58

1078 RD Amsterdam


Schrijf je hieronder wel even in. Op die manier laat je ons en Rijn58 weten dat je een cadeautje hebt gebracht.


nb: via postnl kun je de postzegel online aanschaffen en met een code op de envelop schrijven. 

Delen