Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Tuinieren in de Voedseltuin voor de Voedselbank

Voedseltuin Rotterdam

23 augustus 2021
Gedempte Keilehaven (tussen Keilewerf 1 en Keileweg 8), 3029BP - zie Locatie hieronder - Rotterdam
09:00 - 13:00
Algemene hulp
0/2

Activiteit

Houd jij ervan om je handen uit de mouwen te steken en lekker buiten bezig te zijn? Stichting Voedseltuin Rotterdam produceert biologische groente en fruit voor de bezoekers van de Voedselbank. Zo krijgen klanten van de Voedselbank ook verse groente in hun pakket! Je kunt helpen met simpele activiteiten, zoals het uitsorteren van hout, onkruid wieden, groenten oogsten, nieuwe bedden aanleggen etc. Uiteraard is het niet alleen maar werken in de tuin; tussendoor is er natuurlijk ook tijd voor koffie en een gezellig praatje met de vaste vrijwilligers. Iedereen kan mee doen met deze activiteit; ook zonder groene vingers ben je welkom. De medewerkers van de Voedseltuin leggen je graag uit hoe alles werkt. Zoals bij al onze activiteiten zit je ook hierbij nergens aan vast.

Doelgroep & Impact

De Voedseltuin Rotterdam komt op voor een gezonde stad en werkt actief aan een duurzame stedelijke samenleving, met gezond voedsel voor iedereen! Dit doen zij onder andere door duurzaam geteelde seizoen groenten te kweken, wat via de Voedselbank Rotterdam wordt verspreid. Daarnaast is het vooral een plek om elkaar te ontmoeten en iets te doen; van het produceren van voedsel, tot actief zijn in het groen tot het ontwikkelen van skills. De tuin is een groene plek met een parkachtig karakter in een stadsdeel dat volop in ontwikkeling is, waardoor het legio mogelijkheden biedt als een verbindende factor tussen bedrijfsleven, ideële organisaties, buurtbewoners en natuurliefhebbers. 

Medewerkers op de tuin zijn vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt, gepensioneerden, studenten en mensen in-between-jobs. Naast dat je samen aan de slag gaat in de tuin, help je deze mensen ook om het gesprek aan te gaan met nieuwe mensen. Meer informatie over de Voedseltuin vind je hier. Vrijwilligerswerk bij de Voeldseltuin is dus erg divers en leuk!

Locatie

De Voedseltuin ligt vlakbij Marconiplein, in Rotterdam West. De tuin ligt tussen de Keilestraat en de Keileweg in (gedempte Keilehaven). Om bij de tuin te komen neem je het gangetje tussen Keilestraat 7 en 9, daarachter zie je de tuin liggen. Of je gaat door de gang links van Keileweg 8, na 50 meter is de tuin aan je rechterhand. Houdt het weerbericht in de gaten en kleed je daar op, aangezien het (grotendeels) een buitenactiviteit is. Het is raadzaam om kleding te dragen waarin je je goed kan bewegen en die ook vies mogen worden. Je gaat tenslotte tuinieren! ! 

Help je mee?

Wil je meehelpen in de Voedseltuin? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Delen