Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Knutselspullen gezocht voor mensen met een beperking in Oud-West

De Overtoom (DKJ)

7 april 2020
Overtoom 363A, 1054 JN Amsterdam
11:00 - 12:00
Mensen met een beperking
1/5

Activiteit 

Knutselspullen en puzzels gezocht voor mensen met een beperking. Vanwege het coronavirus mogen woon-zorginstellingen geen bezoek meer te ontvangen. Voor de bewoners van De Overtoom is het lastig te begrijpen waarom ze hun familie niet kunnen zien en binnen moeten blijven. Met een klein gebaar kun je veel voor hen betekenen in deze lastige tijd. Je kunt de bewoners een hart onder de riem steken door via NL Cares knutselspullen of puzzels langs te brengen. Zo help je de bewoners om invulling te geven aan hun dag. Een kleurboek, stiften, kralen om kettingen mee te maken, knutselspullen of een kinderpuzzel maken al een groot verschil. Op deze manier kunnen we toch aandacht voor elkaar hebben en elkaar opvrolijken, zonder dat er een ontmoeting plaatsvindt. De medewerkers van De Overtoom verdelen de spullen over de bewoners.

Doelgroep & impact

Middenin de stad en met het Vondelpark als achtertuin, ligt wooncomplex De Overtoom. Dit is een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier wonen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met zeer uiteenlopende ondersteuningsvragen in een prettige, kleinschalige en beschermde omgeving.

Help je mee?

Wil je mee doen met deze actie? Je kunt je cadeautje vandaag tussen 10:00 en 12:00 uur afgeven bij De Overtoom. Bij binnenkomst kan je aangeven bij de receptie dat je via NL Cares een kleinigheidje voor de bewoners komt afgeven (ter attentie van Daan Smeelen). Je komt verder niet in contact met de bewoners.


Schrijf je hieronder wel even in. Op die manier laat je ons en De Overtoom weten dat je een cadeautje hebt gebracht.

Delen