Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Koken voor eenzame ouderen bij Belle's Bistro

Stichting Onder Anderen

23 december 2020
Ludgerusstraat 251, Noordwest Utrecht
17:00 - 20:30
Algemene hulp
0/2

Activiteit

Ben jij gek op koken én ben je een gezelligheidsdier? Schuif dan vandaag als vrijwilliger aan bij Belle’s Bistro, dit vrijwilligerswerk in Utrecht past namelijk perfect bij jou! Bij deze sociale eettafel gaan wijkgenoten en vrijwilligers met elkaar aan tafel om lekker te eten en bij te praten. Als vrijwilliger help je met koken, uitserveren en afwassen (dat doen we met alle vrijwilligers én de supersnelle vaatwasser). En natuurlijk voor een praatje tijdens het eten en een spelletje na afloop. Wil je een idee krijgen van de sociale eettafels van Onder Anderen? Kijk dan dit filmpje van de Belle’s Bistro! Wil jij ook mee eten tijdens je vrijwilligerswerk vandaag? Zowel bezoekers als vrijwilligers vragen we €3,50 om mee te eten. 

Doelgroep & impact 

Stichting Onder Anderen organiseert sociale eettafels in Utrecht waar je anderen kan ontmoeten. Ze hebben twee vestigingen: Belle’s Bistro (Zuilen, op woensdag) en Diny’s Diner (Sterrenwijk, op zondag). Deze sociale eettafels zijn plekken in de wijk waar je in een rustige en veilige sfeer een gezonde maaltijd kan eten. Iedereen is welkom om mee te eten, een deel van de mensen die mee eten zijn eenzame ouderen. Bij Belle’s Bistro eten zij niet alleen, maar samen met de andere gasten en vrijwilligers. En bij Belle’s Bistro éét je niet alleen, maar kun je ook bijpraten met wijkgenoten en een spel spelen. Ontmoeten, een gezonde maaltijd en een huiselijke sfeer staan centraal.

Een deel van de bezoekers van de activiteiten van Belle’s Bistro heeft met eenzaamheid te maken. Eenzaamheid is een groot probleem wat toeneemt als mensen ouder worden. Door serieuze bezuinigingen in de zorg en de hoge werkdruk bij personeel blijven ouderen steeds vaker hele dagen op hun kamer. Even een frisse neus halen of een gezellige activiteit ondernemen is niet meer vanzelfsprekend. Hierdoor komen ouderen minder in contact met andere mensen. Onder anderen en NL Cares willen daar verandering in brengen en daar kun jij vandaag bij helpen! Wil je meer weten over deze doelgroep? Lees hier meer. 

Bereikbaarheid 

Belle's Bistro vindt plaats in Buurthuis Zuilen vlak bij het Julianapark. Het is tien minuten fietsen vanaf de stad.

Schrijf je in!

Vind je het leuk om te helpen koken en er een heel gezellige avond van te maken? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit.  Heb je een vraag? Ga dan naar veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen