Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Koken voor de buurt met Buurtbuik West

Buurtbuik West

15 februari 2020
Hembrugstraat 156, 1013 XC Amsterdam
11:00 - 15:00
Algemene hulp
2/2

Activiteit

Als vrijwilliger help je met het bereiden van maaltijden voor de bezoekers van Buurtbuik. Dat doe je met eten dat anders door groenteboeren of supermarkten zou worden weggegooid, dus het is altijd een verrassing wat er op het menu staat. Ook help je met het opscheppen en uitserveren van het eten. Buurtbewoners die elkaar normaal gesproken voorbij lopen, schuiven bij elkaar aan tafel en leren elkaar op deze manier beter kennen. Veel bezoekers zijn eenzaam waardoor het erg fijn voor hen is als er enthousiaste vrijwilligers zijn waar zij een praatje mee kunnen maken. Als je wilt, eet je natuurlijk gezellig een hapje mee! Aan het einde van de activiteit zorg je er gezamenlijk voor dat de ruimte weer opgeruimd is.

Doelgroep & Impact

Overvloedig voedsel van horeca, supermarkten en andere voedselproducenten wordt gedeeld met mensen uit de buurt. BuurtBuik geeft bewoners, die het om wat voor reden dan ook goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug en stimuleert daarnaast de cohesie en samenwerking in de buurt. 

Help je mee?

Wil jij je ook inzetten door de Buurtbuik te helpen? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Locatie en bereikbaarheid

Deze activiteit vindt plaats in buurtcentrum de Horizon in de Spaarndammerbuurt. De ingang van het restaurant zit aan de andere kant van het Zaandammerplein, aan de Hembrugstraat 156. 
 

Delen