Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Koken met de bezoekers van het Leger des Heils

Leger Des Heils 50/50

17 november 2020
Kooikerweg 28, 3069 WP Rotterdam
09:00 - 12:00
Dak- en thuislozen
0/2

Activiteit

Vind jij het maken van eten net zo leuk en inspirerend als het opeten ervan? De koks van 50|50 Food in ieder geval wel! Samen met begeleiders werken ze aan hun re-integratie in de maatschappij door het leren van een echt vak: Koken! Jij gaat samen met hen lekkere gerechten bereiden en echte Sigara Boregi rollen voor een Rotterdams restaurant. Voor deze activiteit zijn geen specifieke vaardigheden of kennis vereist, dus iedereen kan eraan meedoen. Tijdens het koken is altijd begeleiding aanwezig voor het geval dat je ergens een vraag over hebt. Ook voor deze activiteit geldt dat je nergens aan vast zit; je kan op een laagdrempelige manier uitproberen of vrijwilligerswerk bij 50|50 Food iets voor je is. 

Doelgroep & impact 

50|50 is specialist in het aanbieden van zinvolle werk- en activeringstrajecten, door middel van een breed werk- en activeringsaanbod ondersteunen zij hun kandidaten om op een passende plek te komen. Met hen bouwen ze bij 50|50 aan toekomstperspectief. Door in te zetten op werk verkrijgt een deelnemer eigenwaarde en bouwen ze het vertrouwen op waarmee ze weer mee kunnen doen in de samenleving. De kandidaten van 50|50 zijn mensen die, door pech in het leven, ondersteuning nodig hebben rondom participatie en re-integratie. Bij 50|50 is iedereen welkom!

50|50 food Rotterdam is het leer- werkbedrijf van het Leger des Heils Rotterdam. Ze bieden inspirerend werk, opleidingen en arbeids-re-integratie. Door de professionele keuken en begeleiding door koks wordt de stap naar echt werk een stuk makkelijker. Met 50|50 Food willen ze hun deelnemers enthousiasmeren voor de sector horeca. Wie weet dat je na het helpen in de keuken zelf ook nieuwe talenten en ambities ontdekt! Meer informatie over 50|50 Food vind je hier. Wil je meer weten over de doelgroep Dak- en thuislozen, kijk dan hier

William Booth, de stichter van het Leger des Heils, zei eens: ‘Een lege maag heeft geen oren’. 50|50 Food laat zich iedere dag inspireren door deze uitspraak. 50|50 Food staat voor gezond, gezellig en lekker eten en drinken. Zij dragen zorg voor een goede maaltijd. Kwaliteit en hygiëne zijn van het grootste belang zowel in de bediening als bij het schoonhouden van de keuken. 

Locatie

Het koken vindt plaats in de productiekeuken van het Leger Des Heils workcenter 50|50 Food. De locatie zit in Rotterdam Zevenkamp, direct naast het metrostation Ambachtsland. Je kan dus makkelijk metro B richting Nesselande nemen en voor je het weet sta je in de keuken van het Leger!

Help je mee?

Vind jij het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen en samen te werken aan de meest heerlijke gerechten? Kom dan gezellig helpen in de keuken van het Leger Des Heils en meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen