Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Koken met de Buitenboel voor de bewoners van Delfshaven

Buurtcentrum De Buitenboel

5 december 2019
Taandersstraat 121, 3026 XS Rotterdam
13:00 - 17:00
Algemene hulp
0/8

Activiteit 

Handen uit de mouwen, we gaan inkopen doen en koken! Elke donderdag, weer of geen weer, gaan de vrijwilligers van deze activiteit inkopen doen op de markt op het Visserijplein. Met de gekochte ingrediënten koken/bakken we vervolgens wat lekkers voor de bezoekers van Park 1943, veelal ouderen en mensen met een migrantenachtergrond. De essentie van Koken van de Markt is dat er roering ontstaat in het Park 1943 en dat de bewoners uit de buurt nog meer samenkomen.

Als vrijwilliger help je met het doen van de inkopen, het opzetten van de tent én natuurlijk met het koken/bakken.

Het programma:

13:00 boodschappen doen, voorbereiden en klaarzetten.

14:00-17:00 het koken zelf. Je kan zelf beslissen of je al om 13.00 komt helpen voorbereiden of om 14.00 komt om te koken.

Let op: Voorlopig vindt de activiteit binnenplaats, maar zodra het weer beter wordt gaan we buiten koken. Zorg er dan voor dat je hier rekening mee houdt bij je kledingkeuze

Locatie

Midden in de wijk Tussendijken ligt het Park 1943. Het park dankt haar naam aan het vergissingsbombardement van 31 maart 1943. Het park heeft een sociale functie in wijk. Veel bewoners komen er om een wandelingetje te maken of hun buren te ontmoeten. Ook is er een speeltuin waar veel kinderen uit de buurt te vinden zijn.

Doe je mee?

Zin in een gezellige middag & in een dankbare klus? Klik hieronder dan op 'Schrijf je in'. 

Delen