Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Koken voor de eenzame ouderen van Prinsenland

Ontmoetingscentrum Prinsenhof

10 december 2019
Bramanteplein 2, 3066 BH Rotterdam
16:00 - 19:00
Algemene hulp
1/2

Activiteit 

Vind jij het maken van eten net zo leuk en inspirerend als het opeten ervan? Handen uit de mouwen, we gaan gezellig koken! Onder begeleiding van de chef-kok bereid je samen met vrijwilligers een verantwoorde, lekkere maaltijd voor bezoekers uit de wijk. Feeling met koken is natuurlijk handig, maar verder heb je geen specifieke skills nodig om te komen helpen. Tijdens het koken is altijd begeleiding aanwezig voor het geval dat je ergens een vraag over hebt. Ook voor deze activiteit geldt dat je nergens aan vast zit. Na het koken, is het tijd om gezellig met de buurtbewoners van jullie heerlijke maaltijd te gaan genieten!

Doelgroep & impact

In de wijk wonen veel eenzame ouderen die elkaar kunnen ontmoeten tijdens het genot van de heerlijke maaltijd die door jullie met veel liefde wordt bereid. Ontmoetingscentrum Prinsenhof en jij dragen op die manier bij aan het welzijn van de buurtbewoners in de wijk Rotterdam Prinsenland. Wees er op voorbereid dat ouderen een ander tempo aanhouden dan dat jij zelf gewend bent. Om goed met hen te communiceren, is het belangrijk dat je de tijd neemt en rustig spreekt. Wil je meer weten over deze doelgroep en hoe je hiermee kan omgaan? Ga dan naar de uitgebreide omschrijving van de doelgroep ouderen.

Locatie

Sinds 2007 is Ontmoetingscentrum Prinsenhof hét Huis van de Wijk in Rotterdam Prinsenland. Het ontmoetingscentrum faciliteert en organiseert, samen met haar (sociale) partners en vrijwilligers, activiteiten en ondersteuning door en voor bewoners van de wijk. Toen het ontmoetingscentrum net werd opgericht lag hun focus vooral op ouderen en mensen met een beperking. In de afgelopen jaren zijn ze zich gaan richten op alle kwetsbare wijkbewoners, in de breedste zin van het woord. 

Verder begeleidt de Prinsenhof ook cliënten van Pameijer-Werkt (mensen met een beperking) en ondersteunt hen bij het bereiken van hun persoonlijke leerdoelen. Op deze manier draagt het ontmoetingscentrum een steentje bij aan de vorming en voorbereiding van deze groep, zodat zij met meer zelfvertrouwen kunnen deelnemen aan de maatschappij en de arbeidsmarkt. 

Het ontmoetingscentrum is heel goed te bereiken met het ov en ligt vlakbij metrostation Prinsenlaan en bus 37 stopt nog dichterbij. 

Help je mee?

Zin in een gezellige middag: inclusief maaltijd en inspirerende ontmoetingen met hele leuke buurtbewoners? Meld je dan hieronder aan via de knop ‘Schrijf je in’. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met aanvullende informatie over de locatie en de activiteit. Heb je een vraag? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Delen