Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Kunst tegen eenzaamheid - voor de ouderen van Amsta - Meer en Oever

Meer en Oever

19 juni 2021
Geer Ban 161, 1068 ZW Amsterdam
13:00 - 14:00
Ouderen
0/4

Maak kunst tegen eenzaamheid!

Kunst kan verrassen, de ruimte opvrolijken en vooral verbinden. Daarom wil NL Cares ervoor zorgen dat onze ouderen in woon –en zorglocaties hiervan kunnen genieten. We kunnen momenteel allemaal niet naar musea. Help jij mee om een stukje kunst naar de ouderen te brengen? Een mooi schilderij, een tekening of iets anders creatiefs. Met dit lieve kleine gebaar fleur je de kamer van de ouderen op, zorg je voor een gespreksonderwerp met zorgpersoneel en ben je zelf ondertussen ook even mindfull bezig met schilderen of tekenen.

Creatief bezig zijn klinkt leuk, maar waar begin je? Gelukkig is er Bob Ross die met zijn kalmerende stem in zijn tutorials je kan helpen voor dat extra beetje inspiratie, om bijvoorbeeld samen happy trees te schilderen. Op YouTube zijn er nog veel meer video’s te vinden waarbij je met iemand mee kunt tekenen en schilderen. Er zijn ook DIY pakketjes waarbij je zelf kunt schilderen op nummer. Of google eens ‘eekhoorn tekenen in stappen’ en voor je het weet heb je een prachtige tekening liggen voor een eenzame ouderen. En vergeet niet: “We don’t make mistakes. We just have happy accidents” – Bob Ross. 


Impact & Doelgroep

Veel bewoners van woon -en zorgcentra hebben het in deze tijd extra zwaar, veel activiteiten zijn namelijk momenteel offline. Hierdoor blijven veel bewoner binnen en zien zij weinig mensen. Daardoor kunnen zij zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Des te belangrijker om op afstand contact te houden! Woon -en zorgcentrum Meer en Oever is een verzorgingshuis voor kwetsbare oudere bewoners met een vorm van hersenletsel zoals bijvoorbeeld dementie. Het is een huis met medewerkers die ontzettend hard werken om alles in deze bizarre tijden in goede banen te leiden.


Help je mee?

Wil je mee doen met deze actie? Je kunt je het opsturen en richten aan het volgende adres:

Amsta - Meer en Oever. 

T.a.v. NL Cares Kunst tegen Eenzaamheid

Geer Ban 161- 167

1068 ZW Amsterdam

Omdat wij graag willen weten hoeveel impact we samen maken, willen we je ook vragen hieronder te klikken op ‘schrijf je in”. Op die manier laat je ons weten dat we samen kunst maken tegen eenzaamheid.

Delen