Flexibel vrijwilligen

Bepaal zelf waar en wanneer je aan de slag gaat

Kunst tegen eenzaamheid - voor de ouderen van Florence Mariahoeve

Florence Mariahoeve

27 juli 2021
Deze activiteit, doe je Thuis!
13:00 - 14:00
Ouderen
0/10

Maak kunst tegen eenzaamheid!

Kunst kan verrassen, de ruimte opvrolijken en vooral verbinden. Daarom wil NL Cares ervoor zorgen dat onze ouderen in woon –en zorglocaties hiervan kunnen genieten. We kunnen momenteel allemaal niet naar musea. Help jij mee om een stukje kunst naar de ouderen te brengen? Een mooi schilderij, een tekening of iets anders creatiefs. Met dit lieve kleine gebaar fleur je de kamer van de ouderen op, zorg je voor een gespreksonderwerp met zorgpersoneel en ben je zelf ondertussen ook even mindfull bezig met schilderen of tekenen.

Creatief bezig zijn klinkt leuk, maar waar begin je? Gelukkig is er Bob Ross die met zijn kalmerende stem in zijn tutorials je kan helpen voor dat extra beetje inspiratie, om bijvoorbeeld samen happy trees te schilderen. Op YouTube zijn er nog veel meer video’s te vinden waarbij je met iemand mee kunt tekenen en schilderen. Er zijn ook DIY pakketjes waarbij je zelf kunt schilderen op nummer. Of google eens ‘eekhoorn tekenen in stappen’ en voor je het weet heb je een prachtige tekening liggen voor een eenzame ouderen. Vrienden en familie van de bewoners van Florence Mariahoeve maken voor hen ook kunst door middel van het format 'een stip op de horizon'. En vergeet niet: “We don’t make mistakes. We just have happy accidents” – Bob Ross. 


Impact & Doelgroep

Veel bewoners van woon -en zorgcentra hebben het in deze tijd extra zwaar, veel activiteiten zijn namelijk momenteel offline. Hierdoor blijven veel bewoner binnen en zien zij weinig mensen. Daardoor kunnen zij zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Des te belangrijker om op afstand contact te houden! In verpleeghuis Florence Mariahoeve kunnen ouderen terecht met dementie of psychische klachten. De medewerkers bieden hen intensieve zorg en een fijn thuis.


Help je mee?

Wil je mee doen met deze actie? Je kunt de kunst opsturen en richten aan het volgende adres:

Florence Mariahoeve

T.a.v Gisela de Haan - NL Cares Kunst tegen Eenzaamheid

Hofzichtlaan 115. 2594 XZ Den Haag


Wil je het kunstwerk liever langsbrengen. Dat is geen probleem. Je kunt het kunstwerk afgeven bij de receptie.


Omdat wij graag willen weten hoeveel impact we samen maken, willen we je ook vragen hieronder te klikken op 'schrijf je in'. Op die manier laat je ons weten dat we samen kunst maken tegen eenzaamheid.


Delen